Надявам се този сезон Берое 2016 да извоюва по-предни позици

...
Надявам се този сезон Берое 2016 да извоюва по-предни позици
Коментари Харесай

Живко Желев: Постигнахме повечето от важните цели, гоним повишаване на нивото на шампионата

Надявам се този сезон Берое 2016 да извоюва по-предни позици в шампионата, разяснява президентът на НВЛ и на старозагорския клуб

Президентът на Национална волейболна лига Живко Желев разгласи на специфична конференция новото партньрство на НВЛ с телевизия b1b.box, при което ще бъдат излъчени по четири мача от всеки кръг на efbet Супер Волей всяка седмица. Живко Желев съобщи в изявление за BGvolleyball.com, че НВЛ е постигнала по-голяма част от дълготрайните си цели, като ще преследва повишение на равнището на шампионата. Ето какво сподели още той по тематиката за НВЛ и подготовката на Берое 2016 (Стара Загора):
 Живко Желев: Суперкупата на България ще е като Супербоул Живко Желев: Суперкупата на България ще е като Супербоул
- Обявихте ново партньорство за предаване на мачовете от Efbet Супер Волей, какъв брой значимо е това за НВЛ?

- Изключително значимо е медийното отразяване на четири  мача от всеки кръг от шампионата. Това ни беше пробива, че успяхме да се договорим с нашите сътрудници, да излъчваме толкоз доста волейбол за толкоз малко време.

- Лесно ли постигнахте тази договореност?

- Процесът бе двумесечен. Успяхме да си стистем ръцете и да реализираме това, което ние от НВЛ, преследвахме от самото начало. За нас не беше толкоз значимо като финансови параметри, колкото, че с това засилено лъчение можем да представим повече и разнообразни клубове. Желая на феновете да имат опция да гледат всички мачове, тъй като нашият артикул заслужава да бъде показан в толкоз доста телевизионно време.
29  Национална волейболна лига (НВЛ) показа b1b.box tv като формален сътрудник на Efbet Супер Волей
- От всички точки на България ли ще се излъчват дуелите?

- Да, от всички точки на България. Колегите разполагат с два екипа, единият основан в София, който ще покрие Пазарджик, Монтана, Дупница, Разлог и столицата. Другият е във Варна и ще покрие още Бургас, Страра Загора и Добрич.

- Как ще се дефинира кои четири мача ще се предават всяка седмица?

- Ние към този момент сме ги определили до края на първия полусезон. В най-скоро време ще бъдат оповестени. Винаги ще има ядосани, които ще бъдат обезщетени във втората половина на шампионата. В началото не можем още да разберем, кои ще бъдат по-изявените, кои ще останат на по-задни позиции. Във втората част ще има опция за корекции и да предаваме по-емоционалните мачове, по този начин да се каже.
 Любо Ганев: Волейболът за първи път ще доближи до толкоз доста хора Любо Ганев: Волейболът за първи път ще доближи до толкоз доста хора
- Мислите ли в посока и Висша лига?

- Нека да създадем по-атрактивен продукта на Висша лига и тогава ще мислим в тази посока.

- Какво значи по-атрактивен?

- Да има по-интересни и динамични срещи. През изминалана година успяхме да излъчим някои мачове от Висшата лига, изключително на Черно море, финалите на Купата на България. Мисля, че и тази година ще бъде по този начин.

- Какви са дълготрайните цели на НВЛ?

- Част от дълготрайните цели към този момент ги постигнахме. Първо, да стабилизираме финансово НВЛ, да не е на загуба. Второ, да имаме финансови партньри за по-дълго време, с цел да се работи умерено. Това към този момент е реализирано. Третото е да има отразяване на повече срещи, което с този контракт също го реализираме. Единственото за момента, което можем да желаеме и ще работим в тази посока, е да покачваме качеството на играта, да се вдигне равнището на шампионата.
 Симеон Александров към този момент не е част от тима на Берое Симеон Александров към този момент не е част от тима на Берое
- Да преминем към Берое, по какъв начин върви подготовка на тима?

- Много добре. Започнахме с контролните срещи. Загубихме един мач против Дея. След това победихме Добруджа във втората ни инспекция. Предстои още един мач с Добруджа, по-късно пътуваме за Бургас, където ще играем с Нефтохимик. В програмата следват дуели с Черно море, може би и с Монтана ще играем. Един гръцки тим също ще ни гостува. Събират се много срещи и поредност от контроли. Надявам се този сезон Берое да не бъде на опашката, а да извоюва по-предни позиции.

- Целите ли се в плейофите?

- Това е задачата за идния сезон, да играем плейофи.

- Отново залагате на млади момчета в състава?

- Имаме много млади състезатели, които израстват, от година на година покачват качеството си. Твърдо имам вяра в младите ни състезатели. Смятам, че един ден може да се борим за медали. Нашият модел е подобен - да развиваме младите играчи и изключително тези от нашата школа. Разбире се през годините постоянно ни трябват и някои по-опитни. Този сезон взехме Спас Байрев и Венци Рагин, които да ни поведат и да дадат една концепция повече успокоение. Мисля че нещата започнаха да се получават по-добре. Надявам се да продължим по този начин и отсега нататък.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите дуели от волейболното Световното състезание 2022, онлайн, в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР