Надявам се искането ни за промяна по отношение на политиката

...
Надявам се искането ни за промяна по отношение на политиката
Коментари Харесай

Любослав Костов: Политиката по доходите трябва да е първа точка за бъдещото правителств

" Надявам се настояването ни за смяна във връзка с политиката по приходите да има триумф, доколкото признатият в Кодекса на труда текст за това МРЗ да бъде 50% от междинната е стъпка в вярната посока. Има какво да се доработва в този текст в подтекста на европейската инструкция за съответни минимални заплати ".
Това сподели пред БНР Любослав Костов, шеф на Института за обществени и синдикални проучвания на КНСБ и основен икономист на Конфедерацията.
И добави, че политика по приходите би трябвало да има разказана в точка първа на бъдещата стратегия на което и да е държавно управление.

" Всяка седмица някъде светва алената лампичка и от ден на ден ни излиза наяве - това, че не се внесе бюджет за тази година беше огромна неточност ".
В предаването " Нещо повече " Костов напомни думите на президента Румен Радев при назначението на новия длъжностен кабинет - акцент би трябвало да бъде битката с бедността.  
" Неравенствата са рекордно високи ".
По думите му Бюджет 2023 е подготвен и е въпрос на тристранен разговор да бъде направена рамка на главните фискални и макроикономически параметри, която още в първия ден на новия парламент да бъде импортирана.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР