Надявам се да видим Делян Пеевски в следващия парламент. Това

...
Надявам се да видим Делян Пеевски в следващия парламент. Това
Коментари Харесай

Карадайъ: Надявам се да видим Делян Пеевски в следващия парламент

Надявам се да забележим Делян Пеевски в идващия парламент. Това разяснява Мустафа Карадайъ, който през днешния ден внесе в ЦИК документите на Движение за права и свободи за присъединяване в изборите на 2 април. Очакванията му са след вота да се стигне до превъзмогване на политическата рецесия.

" Нагласата ни е оня апел от 2016 година, който го насочваме, най-сетне да се осъществя - да има нормалност в политиката, с цел да преодолеем тази политическа рецесия. Без да сме преодолели, няма по какъв начин да преодолеем и другите рецесии, на които сме очевидци - икономическа, обществена, здравна, енергийна. А може би има и психокриза ", съобщи Карадайъ.

Той прикани партиите да не чертаят разграничителни линии и да се вслушат в желанието на гласоподавателите, с цел да има постоянно държавно управление.

" Едноличните ръководства водят до такива обстановки. Българските гласоподаватели споделят: " Ние ви изпращаме в разговор да решавате проблемите, а не да се карате и лепите етикети едни на други и нашите проблеми да се задълбочават ", посочи водачът на Движение за права и свободи.

Карадайъ се надява Делян Пеевски отново да бъде в листите на партията и да бъде един от депутатите в идващия парламент, съобщи Bulgaria ON AIR.

" За 2 години ние не видяхме обстоятелства за Пеевски, свързани със глобите по закона " Магнитски ". Осланяме се на върховенството на закона - почтен до доказване на противното. Той апелира в Съединени американски щати административния акт на държавния орган. Ако има задоволително номинации, уповавам се да не се откаже и да взе участие в листите ", съобщи Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че чака отговори на въпросите дали в листите на партиите ще бъдат извършители на Конституцията, на цивилен права, извършители на човешки права.

" Има и едни извършители, които са потвърдени. Едни партии от кръга " Капитал ", който си има обръчи от партии, които се финансират от потвърдени отговорни, които бяха разследвани - имам предвид " Нексо ". Там има приета виновност, има платени десетки милиони за приета виновност. Дали ще вземат участие в изборите - на мен това ми е любопитно. Този въпрос стои на дневен ред, когато приказваме за върховенството на закона ", добави Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи похвали реакцията на страната след земетресението в Турция и Сирия, дефинира я като " мотив за национална горделивост ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР