Надявам се да се успокои ситуацията, живеем заедно на една

...
Надявам се да се успокои ситуацията, живеем заедно на една
Коментари Харесай

Политолог: Всеки от нас, независимо дали харесва този тип коалиция, би имал интерес да успеят

" Надявам се да се успокои обстановката, живеем дружно на една лодка и имаме потребност да минем през бурното море, прилошало ни е, имаме потребност от утешение. Всеки един от нас, без значение дали е задоволен от образуването на този вид коалиция, би имал интерес да съумеят. Никой няма да има изгода за себе си, в случай че формулата за триумф е да може всичко да се скапе още повече, с цел да се появи някой различен избавител. Не работи по този начин държавното ръководство. То е екипна активност, не е като ръководство на аероплан ", разяснява политологът доцент Албена Танева.

По нейни думи не е спирало да има конфликти сред президентството и новата власт, само че това, че " някой е провокирал другия, не значи, че другият би трябвало да се хване на предизвикването. "

" Очевидно е, че новото държавно управление е направено с доста взаимни отстъпки, само че то е постоянно определено. Имаме потребност от постоянен кабинет, който да действа в естествен режим на страната. Би било добре да има заем на доверие, с цел да могат да влязат в роля, само че в тази ситуация е толкоз обострена обстановката, че ще би трябвало с летящ старт да се включат ", сподели политологът.

" Президентът е главнокомандващ, само че нямаме обстановка да го назоваваме по този начин. Темата за войната търси да нагнети комплициране и боязън, ние имаме други неща сега. Ролята на президента не е, когато има обред по стъпване на едно държавно управление, да прибягва до инструментите на фасона, с цел да изрази своята позиция. Неговата роля не е да поддържа връзка вместо държавното управление директно с народа. Такива принадлежности имат властническите режими, нямам доверие да се изроди чак до такава степен ситуацията ", изрази мнението си доцент Танева.

Според нея може да се излезе от комплицираната обстановка, в случай че това стане по разпоредбите.

" Правителството е реформирано въз основата на взаимни отстъпки, да може бюджетът да бъде признат. Отношението към новото държавно управление ще се образува въз основата на неговите резултати. Коментарите дали ще ни вкара във войната не са тематиките на дневен ред. Всички имаме интерес да напредваме, да търсим метод някой да се развива ", добави доцент Танева.

" Това е хубавото на демократическата политическа система, че нито една политическа мощ не може да задължи всички да са съгласни с нея, да разгласи себе си за само права, има опция постоянно за смяна. Ролята на жителите не е да са феновете на трибуната, а участваме от самото начало, разбираме какво се случва, не имаме вяра на подвеждаща информация. Създават мотив доста хора да се убедят какъв брой е значима политиката, там намираме метод и също така научават доста повече какви са разпоредбите на политически развой ", счита тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР