Надявам се да не се изчаква да дойде ротацията, за

...
Надявам се да не се изчаква да дойде ротацията, за
Коментари Харесай

ПП-ДБ се отказаха от сливането на службите, но внасят промени за назначенията на шефовете им

  • Надявам се да не се изчаква да пристигна ротацията, с цел да придвижим Шенген, тъй като идват евроизбори и избори в Австрия. Не може да чакаме повече, настоя Кирил Петков
  • Господин президентът, който и да е той, няма право и обвързване в региона на сигурността, с едно изключение - той назначава генералитета в армията. Службите за сигурност не са армията, счита Атанас Атанасов

Кирил Петков от Политическа партия и Атанас Атанасов от Демократична България показаха в Народното събрание законопроекта си за промени в службите. Коалицията се отхвърля от сливането на службите, само че внася в Народното събрание хрумвания за смяна при назначенията в тях, съобщи 24 часа.

Петков изясни, че предходната седмица е бил вАвстрия на среща с доста партии, в това число и с външния им министър, а тематиката на диалог била Шенген.

" Те обявиха ясно, че най-големият въпрос за тяхното несъгласие е сигурността на миграционните потоци, осведомителна сигурност. От мининстър-председателя знам, че прави всичко допустимо да убеди нашите австрийски и нидерландски сътрудници, че сме подготвени. Тази отговорност е освен на Министерски съвет, а и на Народното събрание. Ето за какво с ген. Атанасов през днешния ден входираме законите за промяна на службите за сигурност ", разгласи експремиерът.Според него службите би трябвало да бъдат реформирани, а доверието към тях да се увеличи.

" Колегите от ГЕРБ демонстрират непълна подготвеност да поддържат в този миг законите, надяваме се да преразгледат това тяхно мнение. Надяваме се Шегнен за тях да е подобен приоритет, какъвто и е и за нас. Надявам се да не се изчаква да пристигна ротацията, с цел да придвижим Шенген, тъй като идват евроизбори и избори в Австрия. Не може да чакаме повече ", настоя Петков.

По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж разкритикува проектите за смяна.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР