Надявам се, че в следващото Народно събрание ще има малко

...
Надявам се, че в следващото Народно събрание ще има малко
Коментари Харесай

Биков с надежда за повече разум в следващия парламент

„ Надявам се, че в идващото Народно заседание ще има малко повече разсъдък. Не виждам доста признаци от избрани хора. “

Това показа в ефира на bTV някогашният народен представител от ГЕРБ Тома Биков.

Той разви тематиката за разсъдъка, като даде образец с изявление на някогашния министър-председател Кирил Петков: „ Вчера гледах господин Петков, беше извикал публицисти пред тях. И представете си - упрекна Бойко Борисов, че е извикал тук Майк Помпео, някогашният държавен секретар на Щатите, и му бил споделил - да приказва за за шистовия газ! Това е несъстоятелно държание! И това ужасно доста ме тормози, в случай че „ Продължаваме Промяната “ имат някакво значимо наличие в идващия парламент. “

На въпрос за изявленията на Бойко Борисов, че има опция за рандеман на шистов газ, Биков отговори по този начин: „ По мотив газовата рецесия, несъмнено, всевъзможни диалози за газа могат да бъдат водени и никой диалог не трябва да бъде забраняван. Но да излезеш пред дома си и да викнеш медиите, като им кажеш, че Борисов е извикал тук Помпео, с цел да пропагандира за шистовия газ, ми се коства малко несъответстващо. “

Имайте поради, че добивът на шистов газ не се случва за два дни. Може би единствено господин Кирил Петков си мисли, че шистовият газ, като боцнеш някъде в Добруджа, и той ще излезе. Ако въобще се тръгне към сходно решение за рандеман, то лишава най-малко 10 години, изясни някогашният народен представител от ГЕРБ.

Тома Биков прикани Кирил Петков да изясни какво действително ще направи, а не да приказва за шистовия газ, тъй като той явно няма да избави страната от газовата рецесия тази зима. Коментира и че съгласно него държанието на Петков не е обикновено за човек, който е управлявал страната.

Биков разгласи, че от ГЕРБ нямат публично решение за добива на шистов газ, а също по този начин и го нямат в предизборната си стратегия. „ Вие ще видите нашата стратегия - тя ще бъде антикризисна " - посочи Биков и добави, че най-вероятно тя ще бъде показана още този четвъртък, 1 септември. По-дългосрочната им стратегия ще бъде показана през идната или по-следващата седмица, като Биков чака и другите съществени политически сили да създадат същото, а не да вървят с един бус назад-напред и да се чудят кой път да заловен, тъй като са в обърканост.

Относно редуцирането на целите на ГЕРБ за бъдещото ръководство и по-конкретно за правосъдната промяна Биков разяснява, че имат предложение за нея, само че считат тя да се предложи в границите на полемика с останалите политически сили, а също по този начин и с академичната общественост, и с неправителствените организации.

Биков атакува другите партии като съобщи, че те от години приказват, че техен приоритет е правосъдната промяна и контролът върху основния прокурор, само че не дават оферти, които да бъдат изпълними.

Той обърна внимание: „ Ние, в нашето второ ръководство даже извършихме конституционни промени. Между другото, нашите депутати тогава написаха текстовете, а Христо Иванов ги показа като министър на правораздаването. А в този момент споделяме - дайте си вашите оферти, ето ги нашите. Предлагаме метод, по който основният прокурор, който и да е той, да бъде следен, без това да бъде противоконституционно, а да бъде законно. Може би нашето предложение не е най-хубавото и поради това - дано да излязат сътрудниците, за които това е приоритет и го приказват от години, да кажат какво е тяхното " - прикани Биков.

Борислава Кирилова

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР