Надявам се, че това убийство ще възпре иранския режим, да

...
Надявам се, че това убийство ще възпре иранския режим, да
Коментари Харесай

Робърт Беър: С убийството на Сюлеймани САЩ обявиха война на Иран

" Надявам се, че това ликвидиране ще възпре иранския режим, да премисли задачата си за унищожаването на Израел. Ние от самото начало мислим и усещаме, че иранският режим желае да отстрани страната ни и израелската нация. Сoлеймани беше единствено лицето на този блян. " С тези думи някогашният пълководец на частта „ Ямам " на израелските сили за битка с тероризма военачалник Асаф Хефец разяснява в изявление за " 120 минути " по БТВ убийството на Касем Сюлеймани. Той уточни, че Израел е подготвен да се отбрани от евентуална терористична активност.
Темата разяснява в предаването и Робърт Беър - някогашен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ в Близкия Изток. Той разказа Сюлеймани като " вторият най-могъщ човек в Иран, вицепрезидент ". По думите на Беър иранският водач е бил проконсул в Ливан, Сирия и Ирак. Имал и политически желания, бил е воин на иранската гражданска война. " Ръцете на Сюлеймани бяха изцапани с доста американска кръв ", сподели някогашният сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ в Близкия Изток.
Според него, той е бил в сянка дълго време, само че несъмнено е бил съществена фигура в Ирак и Сирия. Робърт Беър уточни, че убийството на Касем Сюлеймани е тип оповестяване на война, от страна на Съединени американски щати. Сега Иран могат да ударят която цел си изискат. Може да е в Нигерия, където има необятно мюсюлманско наличие, в Южна Америка, по граничните райони. Могат да смъкват самолети, да отпишат 25% от международно търгувания петрол на пазара в границите на минути.
" С тази ескалация сме на ръба на война. Не виждам сега късмет някой да отстъпи. Комуникацията сред двете страни е прекратена и сега зависи от швейцарското посолство в Техеран ", сподели Беър. Той позволи опцията американците да не са знаели, че Касем Сюлеймани е бил в колата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР