Надявам се, че днешният форум ни обединява една кауза –

...
Надявам се, че днешният форум ни обединява една кауза –
Коментари Харесай

Павлова: Двойният стандарт при храните е дискриминация и обида


Надявам се, че днешният конгрес ни сплотява една идея – да покажем и потвърдим, че Европейски Съюз е съюз на равни. Това сподели министърът на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова по време на интернационален конгрес на високо ниво, отдаден на двойния стандарт при храните в Европейски Съюз на тематика „ Двойни стандарти при храните в Европейски Съюз: къде сме и по какъв начин да решим казуса на Европейско равнище “, който се организира в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, под патронажа на премиера Бойко Борисов.
„ Съюз, в който не може да има разделяне на първа и второкласен консуматори. Няма да спрем единствено до храни, а за всевъзможен тип артикули. Започнахме с храните и тематиката се разшири до перилни препарати и козметика. За страдание, се потвърди, че има двоен стандарт. Налице е освен двоен стандарт в качеството на храните, само че и разлика в цените “, разяснява Павлова.
По думите й с 42% са по-скъпи продуктите в България спрямо други страни от Съюза за една и съща стока. „ Това е безапелационна дискриминация, това е обидно. В България изследването демонстрира, че за българските жители това е един от проблемите с най-висока заинтригуваност.
По-богати ли са българските консуматори? Почти 43% от тестваните артикули са с по-висока цена в България. Обединени сме към идеята този въпрос да е високо в нашия дневен ред. уповавам се да намерим на-бързия метод за единни и равни критерии, с цел да бъде непокътнато и човешкото достолепие на всеки “, сподели още Лиляна Павлова.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР