Надпяване е единствената по рода си класация за професионална народна

...
Надпяване е единствената по рода си класация за професионална народна
Коментари Харесай

Галаконцерт и награждаване на победителите във фолклорната класация "Надпяване"

" Надпяване " е единствената по рода си ранглиста за професионална национална музика, която дава опция на разнообразни реализатори и техните творби да се преборят за гласовете на слушателите в границите на един месец. Единадесетте категории отразяват многожанровото многообразие на българската национална музика в нейната целокупност. В края на всяка спортна година лауреатите от музикалната конкуренция получават своите награди на Галаконцерт награждаване с присъединяване на ОНМ на БНР и доста обичани солисти, а слушателите на " Жива вода " могат да се любуват на този музикален празник от ефира на БНР.

На 2 юни (четвъртък) за единадесети следващ път ще се организира тържествената гала по награждаване на спечелилите във фолклорната ранглиста на стратегия " Христо Ботев " – " Надпяване ". Заповядайте в Първо студио на БНР от 18.30 часа.

Специални посетители ще бъдат певицата Цветина Маринова, кавалджията Георги Добрев, оркестър " Шопчета - бобчета ", дребната Стефани Митева и вокална групировка " Гласове на традицията ".

На сцената, дружно с водещите Юлия Гатдерова и Магдалена Стоянова ще бъдат и виртуозните музиканти от ОНМ на БНР с техния диригент Димитър Христов.

Входът е свободен.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР