Надеждите на шведския премиер Стефан Льовен да оцелее в политическата

...
Надеждите на шведския премиер Стефан Льовен да оцелее в политическата
Коментари Харесай

Загубилият вот на недоверие шведски премиер може да състави ново правителство

Надеждите на шведския министър председател Стефан Льовен да оцелее в политическата рецесия се усилиха, откакто съдружниците му от Партията на центъра споделиха, че ще се откажат от породило разногласия предложение за реформиране на пазара на жилищните наеми, съобщи Ройтерс.

Партията на центъра съобщи през днешния ден, че проектът за промяната не разполага с поддръжката на болшинството и по тази причина " повече не е на масата на договарянията ". Лидерът на партията Ани Льооф изрази подготвеност за предоговаряне дружно с Льовен на управническата стратегия, придобила популярност в Швеция като Януарското съглашение, посредством което държавното управление на Льовен съумяваше да се задържи на власт до момента.

Шведският министър председател от 2018 година е отпред на нежно левоцентристко държавно управление на малцинството на Шведската социалдемократическа работническа партия и Зелените, подкрепяно от Партията на центъра и Либералите.

Центърът и Либералите упорстваха за промяната на наемите, само че Лявата партия, на чиято поддръжка Льовен също е заставен да разчита, се разгласи против нея, а в понеделник гласоподава дружно с опозицията за прокарването на избор на съмнение към министър-председателя. Успехът на вота означаваше, че Льовен разполага със период от една седмица да подаде оставка или да провокира предварителни избори.

" Партията на центъра желае ново Януарско съглашение, което да покрие оставащото време от мандата и още веднъж да обезпечи на Швеция държавно управление ", сподели Льооф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР