Надежда Йорданова и Васил Пандов с първи коментар след заседанието

...
Надежда Йорданова и Васил Пандов с първи коментар след заседанието
Коментари Харесай

СЛЕД ЗАСЕДАНИЕТО НА ВАС: Първи коментари от ПП-ДБ

Надежда Йорданова и Васил Пандов с първи коментар след съвещанието на Върховен административен съд за решението на ЦИК да анулира машинното гласоподаване.

“В административната кореспонденция се съдържат документи, които удостоверяват нашите изказвания в жалбата, а точно за незаконност за решението на ЦИК, с което се анулира машинното гласоподаване. Така показаната информация от ДАНС е един книжовен роман с съмнение в границите на 30 страници без да удостоверява по благонадежден ред каквито и да е обстоятелства и условия, които попадат в хипотезите на изборния кодекс и могат дадоведат до анулация на машинното гласуване”, изясни Йорданова.

Според Васил Пандов, който също показа жалбата на ПП-ДБ в съда, прокуратурата е органът, който би трябвало да реши дали има нарушавания. Той още веднъж повтори думите на премиера, че на този стадий отчетът на ДАНС е манипулативен, само че в случай че има изговаряне на способен орган, в тази ситуация прокуратурата, тогава ще вземат своето решение.

Във Върховен административен съд се явиха персонално Петър Славов, народните представители от коалиция ПП-ДБ Надежда Йорданова и Васил Пандов, ръководителят на Обществения съвет към ЦИК Цветелина Пенева, както и заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР