Надежда Логина е алерголог-имунолог и тя споделя мнението, че всички

...
Надежда Логина е алерголог-имунолог и тя споделя мнението, че всички
Коментари Харесай

Изхвърлете старите възглавници - те вредят на здравето ви!

Надежда Логина е алерголог-имунолог и тя споделя мнението, че всички по-стари възглавници направени от синтетичен плат, памучен материал, съдържащи пера или пух, са нездравословни за здравето.
Тези неща от всекидневието ви ВРЕДЯТ
Никой не води съвършения метод на живот, само че всеки се пробва да минимизира рисковете за здравето си и да сътвори една по-здравословна ру...
Прочети повече
Всички знаем, че в един миг в тях се появяват огромен брой акари и домашен прахуляк, а също съгласно нея, те могат да предизвикат алергични реакции, целогодишен алергичен ринит и даже бронхиална астма.

Също по този начин тя ни споделя за акарите нещо, което множеството от нас към този момент знаят. Че са микроскопични същества, покрити с хитин. Но също и че под микроскоп наподобяват на дребни паячета, покрити с черупка. Обвивката е направена от хитин, който е мощен алерген. Те се хранят с човешкия епидермис, тъй че тяхното обичано място за живеене са старите неща: килими, остарели книги, спално долни дрехи.

Тя също отбелязва, че могат да бъдат източници на болести при хората с нарушен имунитет.
Как се пере възглавница – всичко, което би трябвало да знаете
Много е значимо възглавницата, на която всяка вечер заспивате, да бъде освен комфортна, само че и чиста. Затова е нужно от време на време да я изпират...
Прочети повече
Възглавниците от пух или пера би трябвало да се сменят на всеки 5 години, като по веднъж в годината те би трябвало да се дават на химическо почистване, да се проветряват на чист въздух 1-2 пъти месечно, а също и да се изтупват всеки ден.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР