Надали сте чували някой някога да казва: Боже, наистина ми

...
Надали сте чували някой някога да казва: Боже, наистина ми
Коментари Харесай

Благодарността – един подценяван лидерски навик от огромно значение

Надали сте чували някой в миналото да споделя: " Боже, в действителност ми се желае шефът и сътрудниците ми просто да не обръщат внимание на цялата добра работа, която правя ". И няма по какъв начин да е по различен метод - хората обичат да получават самопризнание за добре свършената работа и в множеството случаи елементарната признателност е задоволителна.

Всъщност ние, хората, подвластен доста от това, написа Fast Company и цитира Робърт Емънс, професор по логика на психиката в University of California, който е безапелационен:

" Благодарността е високооктановото гориво, без което бихме се оказали в релационна съсипия - организациите, фамилиите, обществата щяха да се разпаднат ".

Изследванията демонстрират, че изразяването на признателност има неотложен резултат върху нервната ни система, като намалява хормона на напрежението кортизол и покачва положителните хормони - серотонин и допамин. А кой управител не би желал екипът му да се възползва от региона на мозъка, виновна за ученето и вземането на решения?

Бизнес изгодите от благодарността

Един от методите да накарате всички в компанията да стартират да демонстрират повече признателност е да приложите стратегия за признание на чиновниците. И това даже е стопански обосновано.

Според едно изследване честото изложение на благодарности и признанието са по-мотивиращи даже от парите, а 80% от интервюираните от Glassdoor декларират, че биха работили повече за началник, който показва своята благодарност, показва още интернет изданието.

Благодарността като инструмент за ръководство

Важно е да се знае, че благодарността и признанието не всеки път наподобяват като обществено изявление на признателност по време на среща или на четири очи - значимото е да бъдат поднесени. Според основния изпълнителен шеф на Vidyard Майкъл Лит прекалено много благодарности " от разстояние " може да има противоположен резултат.

" Те стартират да наподобяват като евтини мотивационни техники ", споделя той. " От друга страна, те също по този начин рискуват да настроят екипите да чакат непрекъснато позитивно отношение за осъществяването на главните условия на тяхната работа. "

За да бъде свястно поощряването, ученият Арт Маркман поучава: " Даването на опция на някого да взе участие в скъп план или да се срещне с основен клиент може да бъде премия, само че единствено в случай че се преглежда като сигнал за евентуално кариерно развиване в бъдеще. Хората обичат да получават доказателства, че са подготвяни за бъдещи функции. Така че опцията да участват на значима среща е от изгода единствено в случай че те имат вяра, че се борят за ходило нагоре по служебната стълбица. "

Как да благодарим

Въпреки доказателствата, водачите постоянно подценяват цената на признанието и някои от естествените способи, по които могат да стимулират по този метод чиновниците си. Както отбелязва консултантът по водачество Шана Хокинг: " Не забравяйте, че това " разпръскване " е вашата работа като водач на хора. Отделяйте време за самодейно включване по неофициален метод “.

Тя предлага и няколко вероятни въпроса и изяснява за какво те оказват помощ:

Какво ново? Това приказва на чиновниците, че техният началник е задоволително отворен към тях, с цел да могат да отговорят с каквото им се коства най-подходящо в този миг.

Какви пожари се наложи да гасите днес/през тази седмица? Това дава опция на ръководителите да схванат с какво се сблъскват членовете на екипа им в работата си и по какъв начин могат да оказват помощ за премахването на пречките.

Как мога да ви оказа помощ сега? Това демонстрира, че ръководителят го е грижа, и основава споделен ангажимент за триумф.

Има и негласни способи да признаете чиновниците.

" Най-мощната форма на хвалба и самопризнание идва посредством доверие ", споделя Симон Ахуджа от Blood Orange. " Когато водачите имат доверие в екипите си (и в себе си) и имат вяра, че те ще постъпят вярно, продуктивността и ангажираността се усилват фрапантно. "

А ангажираността е извънредно значима. Според данни на Gallup, получени от 1,8 млн. работещи, предприятията с по-ангажирани чиновници се оправят по-добре като цяло: " Бизнес единиците, които са в горната половина на класацията за ангажираност на чиновниците, имат двойно по-големи шансове за триумф от тези в долната половина. "

Ръководителите би трябвало да помнят, че обезпечаването на отбрана на чиновниците също може да бъде и метод да се признае и уважи тяхната отдаденост.

 

 

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР