Над три четвърти от американците очакват ново масово убийство заради

...
Над три четвърти от американците очакват ново масово убийство заради
Коментари Харесай

Почти 80% от американците очакват ново масово убийство до 3 месеца

Над три четвърти от американците чакат ново всеобщо ликвидиране поради пукотевица да бъде осъществено в Съединени американски щати в идващите 3 месеца, сочи изследване на публичното мнение на Reuters/Ipsos, публикувано в петък.

Въпросите са заложени на интервюираните в интервала 7-8 август, до момента в който страната е шокирана и развълнувано спори за виновността за избиването на 36 души в две набези за по-малко от 24 часа.

Данните демонстрират, че за 78% от участниците евентуално е такава покруса да се разиграе доникъде на ноември. За 49% това е " доста евентуално " да се случи. Други 10% споделят, че надали това ще стане в идващите 90 дни или не знаят отговора. Част от тях се притесняват, че ще има вълна от опити да се имитират нападенията от бели екстремисти и расисти.

" Ройтерс " изяснява, че няма правна формулировка какво съставлява " пукотевица против доста хора " (mass shooting), само че че неправителствената организация Архив за насилието с огнестрелно оръжие е регистрилала единствено през тази година над 250 сходни случая. Иначе казано, минимум една сходна пукотевица с най-малко 4 простреляни (убити или ранени) се случва в Съединени американски щати всеки ден.

Проучването сочи, че 69% от интервюираните пълнолетни възрастни желаят " мощни " или " умерени " ограничавания върху придобиването и притежаването на огнестрелно оръжие.

Половината американци - две трети от демократите и една трета от републиканците - имат вяра, че " методът, по който хората приказват за имигрантите, подстрекава към принуждение ".

Мнозинството пълнолетни американци считат " безразборното принуждение ", в това число стрелбата против голям брой хора, за най-голямата опасност за сигурността им. Една четвърт показват стимулираният от политически или религиозни хрумвания тероризъм за най-сериозната опасност. Около един от всеки шестима счита за опасност задграничния тероризъм.

За трите съществени аргументи за нещастията са считани психологичното здраве, расизмът и фанатизмът. По мотив изказванията, в това число от президента Доналд Тръмп, че са отговорни и видео игрите, с него са съгласни една шеста (всеки четвърти републиканец) от интервюираните. До през днешния ден няма съществени научни проучвания, които да удостоверяват тази връзка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР