Над сто души се събраха на входа на Морската градина

...
Над сто души се събраха на входа на Морската градина
Коментари Харесай

Героите не умират: Шествие в памет на Навални във Варна

Над 100 души се събраха на входа на Морската градина във Варна да почетат паметта на съветския опозиционен водач Алексей Навални, за чиято гибел бе обявено през вчерашния ден. Пред спонтанен ъгъл с негови фотоси, мнозина сервираха цветя и възпламениха свещи, след което коленичиха и резервираха минута безмълвие. 

Сред посланията, отправени от присъстващите, изписани на плакати, бяха думите „ Героите не умират “, „ Той не се предаваше и ние няма да се предадем “, „ Алексей Навални почина за вашата и нашата независимост “. Той беше смел герой за истина. Беше вяра за всички нас, доста го обичахме и вярвахме, че ще оцелее и един ден ще бъде свободен, показаха някои от пристигналите на бдението. 

Организатор на демонстрацията е съдружие „ За свободна Русия “. От тяхно име Татяна Кристи съобщи, че Навални е бил вярата освен на руснаците, а и на демократичния свят, че един ден Русия ще престане да бъде фашистка тирания. Три години изтезаваха душата и тялото му. Успяха да прекършат единствено тялото, само че душата е по-важна, тъй като тя ще живее постоянно, сподели тя и добави, че във Варна са се събрали българи, руснаци, украинци и други жители, които милеят за свободата и желаят един ден Русия да се трансформира в свободна страна. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР