Над половин милион - 549 200 къса /27 460 кутии/

...
Над половин милион - 549 200 къса /27 460 кутии/
Коментари Харесай

Откриха над половин милион контрабандни цигари

Над половин милион - 549 200 къса /27 460 кутии/ контрабандни цигари, укрити в камион с мебели откриха митнически чиновници на Министерство на правосъдието Лесово , оповестиха от организация " Митници ". Арестуван е водачът, турски жител, и е упрекнат в контрабанда в огромни размери. Предстои внасяне на мярка за непрекъснат арест на турския жител.

" Находката " е разкрита на 05 октомври 2021 година, когато товарен автомобил с турска регистрация идва на Министерство на правосъдието Лесово на входящо трасе от Турция, ръководен от турски жител.

По документи камионът е превозвал мебели от Турция за Франция. Превозното средство е селектирано от митническите чиновници за щателна инспекция. При последвалата физическа инспекция митническите чиновници откриват сред заявените мебели 55 кашона, съдържащи 549 200 къса контрабандни цигари от разнообразни търговски марки, всички с турски акцизен бандерол. Кашоните с цигари са били опаковани със защитно фолио по същия метод, както и транспортираните мебели. Общата стойност на контрабандните цигари възлиза на 162 073 лв. .

Образувано е досъдебно произвеждане от проверяващ митнически контрольор от Търговско дружество Митница Бургас, което се организира под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР