Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна,

...
Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна,
Коментари Харесай

Ветровито и с валежи ще бъде и във вторник

Над по-голямата част от страната облачността ще се задържи забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни, основно в планинските региони - краткотрайно интензивни превалявания. Над Източна България ще има краткотрайни разкъсвания на облачността, там в следобедните часове ще има и гръмотевична активност. Ще продължи да духа слаб, в източните региони -умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, в София към 24°.

По Черноморието преди обяд ще има краткотрайни разкъсвания на облачността. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще продължи да духа сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 28° до 30°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността, купеста и купесто-дъждовна, ще е забележителна и на доста места ще има краткотрайни, в обособени региони интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан източен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра - към 12°.

В сряда и четвъртък облачността ще бъде най-вече забележителна, в следобедните часове и до среднощ купесто-дъждовна, а заран около Дунав и видимостта ще бъде понижена. На повече места в Южна България, а през първия ден и в североизточните региони, ще бъде с превалявания, краткотрайно интензивни и съпроводени от гръмотевици. Главно преди обяд ще има и слънчеви часове. Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 26° и 31°.

От петък вероятността за превалявания понижава, а температурите постепенно ще продължат да се покачват. Краткотраен дъжд ще превалява основно в планинските региони в Югозападна България. Вятърът ще е от североизток и в източните региони в петък ще бъде сдържан, а в събота ще отслабне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР