Над по-голямата част от страната днес ще е предимно слънчево,

...
Над по-голямата част от страната днес ще е предимно слънчево,
Коментари Харесай

Синоптиците си правят пас. С какво време ще посрещнем новата година?

Над по-голямата част от страната през днешния ден ще е най-вече слънчево, топло и съвсем безшумно. Преди обяд на обособени места в равнините и котловините ще има ниска облачност или мъгла, които по поречието на Дунав и в обособени котловини ще се задържат през целия ден и там оптималните температури ще останат под 8°. В останалите региони ще са сред 10° и 15°, в София - към 10°.

Над планините ще е слънчево и топло. Ще духа до сдържан западен, по най-високите върхове - краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 3°.
-->
По Черноморието ще доминира слънчево време. В утринните часове тук-там ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са 9-12°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Във вторник вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и краткотрайно ще се усили до сдържан. С него ще проникне относително леден въздух и през идващите дни дневните температури едва ще се намалят. Мъглата ще се разсее, само че облачността ще се усили. Вероятността за превалявания е дребна. В сряда вятърът ще отслабне и ще се смени с югоизточен, а през идващите дни до края на годината ще бъде от западната четвърт. През първия ден облачността ще намалее; през идващите - още веднъж в часовете преди обяд в равнините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска облачност, след обяд - най-вече слънчево. Минималните температури ще са близки до 0°, оптималните в по-голямата част от страната изначало ще са сред 7° и 12°, по-късно едва ще се покачат. В новогодишната нощ ще бъде с раздрана облачност и слаб до сдържан северозападен вятър. Към среднощ температурите в по-голямата част от страната ще са сред 3° и 8°. Новата година ще стартира с изменчиво време, вероятността за превалявания е доста дребна. Ще бъде топло, северозападният вятър ще отслабне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР