Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, заяви

...
Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, заяви
Коментари Харесай

Кадиров: Над 1000 украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол

Над хиляда украински морски пехотинци се предадоха в Мариупол, съобщи в Телеграм чеченският водач Рамзан Кадиров, представен от Ройтерс.

Кадиров прикани също по този начин украинските сили, които са се барикадирали в металургичния комбинат " Азовстал ", да се предадат. Представители на украинските управляващи към този момент не са коментирали изказването на чеченския водач.

В утринния си брифинг генералният щаб на украинската войска съобщи през днешния ден, че съветските сили не престават с офанзивите против металургичния комбинат и пристанището на Мариупол.

" В " Азовстал " понастоящем има към 200 ранени, на които не може да бъде оказана здравна помощ. За тях и за останалите ще бъде най-добре да прекратят тази безсмислена опозиция и да си вървят при фамилиите ", посочи Кадиров.

Над хиляда украински военни се предадоха в Мариупол, измежду тях са 162 офицери и 47 военнослужещи от женски пол, заяви през днешния ден представителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков.

" В град Мариупол, в региона на металургическия комбинат " Илич ", вследствие на сполучливите настъпателни дейности на съветските въоръжени сили и на подразделенията на милицията на Донецката национална република, се предадоха в плен 1026 украински военнослужещи от 36-а бригада на морската пехота ", сподели Конашенков.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР