Над един милиард млади хора по света са изложени на

...
Над един милиард млади хора по света са изложени на
Коментари Харесай

Слушалките и силната музика застрашават слуха на над един милиард младежи по света

Над един милиард младежи по света са изложени на риск да изгубят слуха си поради слушането на мощна музика и потреблението на слушалки и други сходни устройства, откри проучване, представено от Юнайтед прес интеренешънъл.

" Нужно е незабавно държавните управления, промишлеността и гражданското общество да повдигнат като приоритет световната профилактика и попречване на загубата на слух, като предизвикват положителни практики за слушане ", споделят създателите на проучването в прессъобщение, публикувано от " Бритиш медикъл джърнъл глобал хелт ".

Екипът на Лорън Дилард от Медицинския университет на Южна Каролина в Чарлстън, САЩq открива какъв брой хора са изложени на риск поради рискови практики за слушане измежду младежите и младежите. Учените са употребявали резултатите от 33 изследвания измежду над 19 000 души на възраст от 12 година до 34 г. 

Глобалното население в тази възрастова група наброява 2,8 милиарда души. От 24 до 48 на 100 от тях употребяват разнообразни типове слушалки и посещават събития, на които звучи прекомерно мощно музика. Според оценката на експертите от 0,67 до 1,35 милиарда от младежите и младежите по света са изложени на риск да изгубят слуха си.

По данни на Световната здравна организация близо 430 милиона души по света страдат от загуба на слуха.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР