Над Черна гора кесията му се скъсала и всички природни

...
Над Черна гора кесията му се скъсала и всички природни
Коментари Харесай

Знаете ли коя Страната на феите?

Над Черна гора кесията му се скъсала и всички естествени благосъстояния се изсипали върху тази земя


ВЪЛШЕБНИТЕ МОНЕТИ

Макар да споделят, че щастието не е в парите, има монети, които вършат притежателя си най-щастливия човек на света. Според легендата в миналото край град Бар, по скатовете на планината Суторман, живеели феи. Те помагали на хората, пазели ги от рискове, само че в това време усърдно се криели от тях. Веднъж ги видели и на прелестните ефирни същества не им оставало нищо друго, с изключение на да отлетят в други краища, където никой няма да ги откри.

Напускайки Черна гора обаче, те решили да създадат сетен подарък на хората и разсипали по земята вълшебни монети. Този, който открие най-малко една от тях, ще бъде благополучен.

Монетите би трябвало да търсите в пещерата на феите в планината Суторман и край ручеи и гори.

ТАЛИСМАН ЗА ВЛЮБЕНИ

Маслини и непроходими борови гори, високи планини и живописни ливади, студени тюркоазени езера и топло синьо море – по какъв начин измежду такава хубост да не се роди най-необикновената и вълшебна любовна история! Като тази за каменаря Митро Мирков и прелестната Елена. Родителите им били срещу любовта им. Тогава с думите „ Нека двамата да са като един “ младите се хвърлили от висока канара в морето. На другата заран в дома на майстора каменар от
крили статуя – две каменни преплетени рибки. Оттогава градът се назовава Будва (да бъдат два), а рибките се трансформират в знак на вярната обич.

Ако желаете вечно да скрепите възприятията си с обичания човек, би трябвало да си купите сувенир от локалния пазар, да дадете на рибките своите имена и да пазите скулптурата вкъщи, надалеч от непознати очи.

СТАРИ БАР

В подножието на планината Румия се намира Стари Бар -град фантом. По време на войните турците го разоряват. Местните построяват нов, по-близо до морето. Старият град обезлюдява и единствено сенките на предишното и туристите го посещават. Останали са само маслиновите дървета, най-старото от което е на към 2000 години!

Някога по тези места е мощно развито производството на зехтин. Между другото, младежите нямали право да се оженят, до момента в който не посадят 10 маслинови дървета. Затова през днешния ден покрайнината се посещава от хората, които мечтаят да основат здрави и трайни фамилни връзки. И е доста по-лесно отпреди това предпочитание да се сбъдне. Достатъчно е единствено да споделите фантазията си под някоя маслина, да купите съд със зехтин и по-късно да приготвите с него ядене за обичания човек.

АМУЛЕТ ОТ РАКОВИНИ

Какво да си донесете за спомен от Черна гора? Разбира се, статуетка от раковини, тъй като това е античен знак на женственост и половост. Някога дамите носели медальони от миди и раковини, с цел да развият своята страст, гривни на краката си, с цел да е походката им лека и въздушна.

Статуетките от раковини, които се продават като сувенири в Черна гора, ще се трансфорат в предпазен талисман за вашето семейство. Поставете статуетката в спалнята си и огънят на вашите усеща в никакъв случай няма да угасне. Местните настояват, че това е самата истина.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР