Над 90% от хората искат хартиената рецепта да остане. Това

...
Над 90% от хората искат хартиената рецепта да остане. Това
Коментари Харесай

Над 90% от хората искат хартиената рецепта да остане, сочи анкета на БЛС

Над 90% от хората желаят хартиената рецепта да остане. Това демонстрират данните от анкета, оповестена на уеб страницата на Българския лекарски съюз (БЛС).

Към момента в анкетата са взели присъединяване над 1100 души. 8% от тях поддържат изцяло концепцията за отпадане на хартиената рецепта. На противоположното мнение са останалите 92 %. Те желаят хартиената рецепта да остане редом с електронната.

и се разгласи изрично срещу цялостното отпадане на хартиената рецепта. " Заложените промени в Наредба № 4 за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули, оповестени за публично разискване, са недомислени, неаргументирани и ще доведат само до пораждане на в допълнение напрежение сред лекари и пациенти ", гласи декларацията на Народно събрание на Съсловната организация.

БЛС насочи и оферти към здравния министър проф. Асена Сербезова на и ръководителя на Комисия по опазване на здравето в Народно събрание доцент Антон Тонев. Лекарите желаят да се създаде механизъм, гарантиращ сигурността на правата и здравословното положение на пациента и спазването на нормативните разпореждания.

От Централата на БЛС обявиха, че не престават да идват писма от жители, лекари и Регионални лекарски колегии, които упорстват за оставането на хартиената рецепта и предизвестяват за редица неуредици, които ще настъпят в случай че тя отпадне от 01.05.2022 година
 Е-рецепта от 1 май и генерици с молба до лекаря
Е-рецепта от 1 май и генерици с молба до лекаря

За незабавните медици пък ще има приложение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР