Над 80 са регистрираните случаи за престъпления, свързани с иманярството.

...
Над 80 са регистрираните случаи за престъпления, свързани с иманярството.
Коментари Харесай

От Главна дирекция Национална полиция с тежка закана към всеки, който реши да

Над 80 са записаните случаи за закононарушения, свързани с иманярството. Това сподели Ангел Папалезов – шеф на бранш „ Културно-исторически полезности “ към Групово дело „ Национална полиция “, предава  " Фокус ". 

``
реклама

„ 13 са формираните досъдебни производства за иманярство от началото на годината. 45 обаче са тези за нелегално държане на археологически обекти, които не са разпознати и регистрирани. Колегите от регионалните дирекции, Столична дирекция на вътрешните работи и Главна дирекция „ Национална полиция “ имат много добра съгласуваност. От началото на годината можем да се похвалим с доста положителни резултати “, изясни той.

Гл. контрольор Ангел Папалезов сподели още, че хората, които се прехранват всекидневно с закононарушения, свързани с иманярството, са към 20-30 хиляди. Около 100-150 хиляди души се занимават с иманярски закононарушения редом с друга работа, добави специалистът. 

Ще се намерения за увеличение на наказванията за закононарушения, свързани с културното завещание след публично разискване. Това сподели Ангел Папалезов – шеф на бранш „ Културно-исторически полезности “ към Групово дело „ Национална полиция “.

„ Минимални са наказванията, заложени в Наказателния кодекс все още – до 1 година или парична санкция. По силата на Наказателно-процесуалния кодекс това разрешава наказателното гонене да се размени с административна глоба, когато лицето е неосъждано досега.

По този метод то няма да се води осъждано, а и когато закононарушението е толкоз леко, опцията да се употребяват специфични техники е минимална и събирането на доказателства става по-трудно “, изясни той.

Гл. контрольор Ангел Папалезов сподели още, че е належащо образуване на публично разискване за това до каква степен повишението на наказването за закононарушения, свързани с културното завещание ще усъвършенства работата. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР