Над 80 предложения гласуваха по време на днешното редовно заседание

...
Над 80 предложения гласуваха по време на днешното редовно заседание
Коментари Харесай

Над 80 точки гласуваха по време на мартенското заседание на Общински съвет Стара Загора

Над 80 оферти гласоподаваха по време на днешното постоянно съвещание на локалния парламент общинските съветници в Стара Загора.

Старейшините утвърдиха на второ четене приемането на Промени в Правилника за финансово подкрепяне на процедури и действия по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на брачен начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Стара Загора, както и на две четения промени и допълнения на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на Община Стара Загора.

По време на тридесет и шестото съвещание беше разискван и признат Планът за интегрирано развиване на община Стара Загора за интервал 2021 – 2027 година Общинските съветници поддържаха повишение на главните месечни заплати на кметовете на кметства, както и увеличаваане на числеността на общинска администрация, считано от 01.04.2022г. Старейшините дадоха единодушие на „ Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести – Стара Загора “ ЕООД за осъществяване на търг за отдаване чартърен на помещение /бивша кухня/ и избраха самостоятелни финансови инспектори за инспекция и легализация на ГФО за 2022г. на общински търговски сдружения.

Единодушно беше подкрепено даването на шестдесет и девет жилището, частна общинска благосъстоятелност, находящи се на адрес гр. Стара Загора, кв. „ Три чучура – север “, ул. „ Мусала “ № 26, при нужда, за безплатно прилагане от бежанци – жители на Република Украйна, потърпевши от военните дейности на територията на Република Украйна. Беше признато и даването на безвъзмездни карти за пътешестване в границите на град Стара Загора от „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ ЕООД на жители получили за леговище, краткотрайна или интернационална протекция в града.

Общинските съветници отложиха за идната сесия опцията за освобождение на шефа на общинското комерсиално сдружение „ Автосервиз на здравни заведения “ ЕООД и избиране на шеф до осъществяване на конкурс. По време на сесията през април ще бъде избран представител на Община Стара Загора в Асоциация по водоснабдяване и канализация на обособената територия

Наименувани бяха две на улици в старозагорския квартал Административнопроцесуален кодекс. Те ще носят имената „ 22 септември “ и „Стопанска“.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР