Над 79% от руснаците имат доверие на руския президент Владимир

...
Над 79% от руснаците имат доверие на руския президент Владимир
Коментари Харесай

Социологическо проучване: Над 79% от руснаците имат доверие на Путин

Над 79% от руснаците имат доверие на съветския президент Владимир Путин, на война на съветската инвазия в Украйна, сочи изследване на Общоруския център за проучване на публичното мнение (ВЦИОМ), което е държавна институция.

Нивото на доверие към Путин, съгласно проучването, е спаднало с 0,4 процентни пункта и сега е 79,3%, осведоми ТАСС.

Изследването е извършено от 13 до 19 март. Допитването е извършено измежду 1600 пълнолетни руснаци.

В същото време утвърждението на активността на съветския президент се е нараснало с 1 % и към този момент е 77%, се показва в проучването.

Руският президент към момента не е оповестил дали ще се кандидатира още веднъж на изборите за държавен глава през 2024 година, а конспирация към тематиката се получи по време на визитата на китайския водач Си Дзинпин в Москва тази седмица.

Си съобщи, че чака руснаците още веднъж да поддържат своя президент, като обвърза изказването си с идния избор. Впоследствие представителят на Кремъл Дмитрий Песков разясни, че Путин към момента не е оповестил желанията си, а китайският държавен глава не е имал поради изборите, а по принцип утвърждението на съветския народ към неговия лидер.

Според изследването активността на държавното управление утвърждават 52,3 на 100 от запитаните, а на премиера Михаил Мишустин - 53,5%.

Партията на Путин обаче - " Единна Русия " се употребява с утвърждението на 39,3 на 100 от руснаците и е спаднало с 0,2 на 100.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР