Над 7500 ученици от 326 професионалните гимназии в България участват

...
Над 7500 ученици от 326 професионалните гимназии в България участват
Коментари Харесай

Над 7500 ученици са били на стаж в реална работна среда

Над 7500 възпитаници от 326 професионалните гимназии в България вземат участие в стажове в действителна работна среда, заяви зам.-министърът на образованието Деница Сачева на конференция, представена от пресцентъра на министерството.

Стажуването е по план " Ученически практики – Фаза 1 ", финансиран по оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ". Възможност за стаж са дали 2249 работодатели в области като произвеждане на компютърна и информационна техника, електронни и оптични артикули, осведомителни технологии, строителство и други

От министерството чакат през лятото още 500 възпитаници, които се образоват за ресторантьори и хотелиери, да стартират практиките си. Практиките са с дълготрайност 240 часа, разпределени по график през образователната година или през ваканциите.

Младежите прекарват приблизително по 2 часа дневно във компаниите и предприятията. След сполучливото привършване на практиките получават по 300 лева стипендия и документ за извършеното практическо образование. Работодателите могат да им предложат и непрекъснати работни места.

При предходния подобен план 1300 възпитаници са получили оферти за работа, заяви Сачева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР