Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Пфайзер“ ще

...
Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Пфайзер“ ще
Коментари Харесай

Борисов: Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на Пфайзер“ ще получи България

" Над 750 000 спомагателни дози от имунизацията на " Пфайзер “ ще получи България, с помощта на европейската взаимност “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в границите на изключителното държавно съвещание.

Премиерът акцентира, че спомагателните количества ще дойдат още през сегашния и идния месец, с цел да може да завърши процесът по имунизацията у нас.

" Изказвам признателност към ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която всекидневно и с големи старания работи за целия Европейски съюз “, подчертава министър-председателят и акцентира основната роля, която ръководителят на Европейска комисия има за обезпечаване на ваксини за всички европейски жители.

Определените за България спомагателни над 750 000 ваксини на " Пфайзер " са от новата ускорена доставка от 50 милиона дози, за които през вчерашния ден заяви ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. С това общият брой ваксини на " Пфайзер " за Европейския съюз за второто тримесечие на годината ще доближи 250 милиона.

Министър-председателят Борисов бе безапелационен, че обезпечените спомагателни количества на равнище Европейски Съюз, които се разпределят на правилото на глава от популацията за всички страни членки, са неоспорим триумф в общите дейности на Европа против пандемията и следващото доказателство за солидарността в общността.

Премиерът Борисов напомни също, че в идващите два месеца България ще може да разчита и на към този момент контрактуваните 2,7 милиона дози от имунизацията на " Пфайзер ", което подсигурява, че имунизацията ще върви с цялостна мощ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР