Над 75 000 са проверките извършени от началото на 2020

...
Над 75 000 са проверките извършени от началото на 2020
Коментари Харесай

Близо 2500 проверки на ден са извършвали горските инспектори в цялата страна

Над 75 000 са инспекциите осъществени от началото на 2020 година от горските инспектори в цялата страна. Те са ориентирани към запазване на горите и естествените запаси на територията на районните дирекции.
По този мотив Actualno.com беседва с инж. Мариян Костадинов, шеф на Регионални дирекции на горите Бургас: “За месец януари дирекцията има формирани 56 акта, като по-голямата част от тях са по закона за горите, друга са за лова и запазване на дивеча и една дребна част са по закона за риболовство и аквакултури. Не може да се приказва за. Има единични нападения, които по принцип са осъществявани от малцинствата. Не всички случаи са в държавни горски територии, има в поземлени парцели, само че те са единични, няма някаква всеобща проведена противозаконна сеч “.
За цялата страна от началото на 2020 година общото количество на конфискуваната от чиновниците по горите противозаконна дървесина е над 1400 куб. м. Задържани са 33 моторни транспортни средства, 28 коня, 135 каруци, 62 моторни триона, три пушки и други ловни уреди и муниции.
По отношение на неспазване на Закона за риболовство и авакултури също не са хванати огромни извършители, прибавя инж.Костадинов. Те по-скоро са свързани с броя на употребяваните въдици и други нарушавания от административен темперамент.
В цялата страна се правят инспекции свързани със спазването на нормативните разпореждания за рандеман, превозване и предпазване на дървесина. Следи се дали се съблюдават разпоредбите по време на лов, с цел да се обезпечи безвредното протичане на ловните излети и с цел да няма нещастни произшествия.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР