Над 7000 регистрации за ваксиниране срещу коронавируса са направени само

...
Над 7000 регистрации за ваксиниране срещу коронавируса са направени само
Коментари Харесай

Над 19 000 души се регистрираха за ваксиниране за часове

Над 7000 регистрации за имунизиране против ковид са направени единствено за час и половина след задействането на електронния указател на уеб страницата his.bg - абревиатура на британски език за " здравно-информационна система ".

Единният указател за имунизиране беше отворен в 17.00 часа през вчерашния ден, само че първият вероятен час е на 11 март. Това стана ясно при представянето на платформата, направена от „ Информационно обслужване “.

Към 21:00 часа нощес над 19 000 души към този момент са се били записали. Някои хора се оплакаха, че системата е забивала. От здравното министерство обясниха, че е била претрупана на моменти поради огромния интерес.

Часовете са през 10 минути, защото е изчислено, че толкоз лишава слагането на дозата. Хората, на които им следва реимунизация, не е нужно да се записват.

„ Всички жители, които са получили първа игла, ще получат служебна регистрация в системата. В случай, че са показали мобилен телефон или имейл, те ще получат уведомление на коя дата са записани”, изясни изпълнителният шеф на „ Информационно обслужване” Ивайло Филипов, представен от dnes.bg.

Може да се стигне и до обстановка, в която сме избрали ваксина, само че да получим друга. Ако сега няма налични дози от този препарат или по преценка на медиците на място.

" Избира се според от вашето физическо положение и съпътстващи болести. Вие може да не сте създали вярната преценка”, разяснява здравният министър проф. Костадин Ангелов.

Според Щаба виновността за неефективно работещите „ зелени коридори” е напълно на компаниите, които не доставят в точния момент препаратите. Въпреки това 250 000 души у нас към този момент са получили ваксина. На 31 000 е сложена и втора доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР