Над 70 театри, музеи и концертни зали в Нидерландия отвориха

...
Над 70 театри, музеи и концертни зали в Нидерландия отвориха
Коментари Харесай

Театри и музеи се превърнаха във фризьорски салони в Нидерландия

Над 70 театри, музеи и концертни зали в Нидерландия отвориха порти през днешния ден за да покажат непоследователността в наредбите за битка с ковид, съобщи ДПА. Културните обекти се трансфораха във фризьорски салони и студия за йога, съобщи Българска телеграфна агенция.

Протестната акция беше кръстена Театър " Фризьорски салон " и е концепция на известния нидерландски артист и кабаретен актьор Дидерик Еббинге. Тя цели да покаже непоследователността на закона, който разрешава на хората да вървят на покупки или на коафьор, само че не и да посещават музеи и театри. Строгият локдаун в страната завърши в събота, само че на заведенията за хранене и културните обекти е подредено да останат затворени.
Нидерландия отваря учебните заведения, макар високия растеж на инфектирани с Коронавирус
В Холандия децата от началните и междинните учебни заведения се връщат в клас на 10 януари, без значение от растежа на инфектираните с ковид, преда...
Прочети повече
Музеят " Ван Гог " в Амстердам беше трансфорат в козметичен и фризьорски салон, в който посетителите можеха да получат маникюр, до момента в който се любуват на скъпи творби на именития нидерландски художник. " Искаме да подчертаем, че е безвредно музеят да бъде посещаван ", съобщи директорката Емили Горденкер. 200-те места за фризьорски процедури в амстердамски спектакъл бяха продадени за минути, може би тъй като се очакваше известни кабаретни артисти да изнасят зрелище, до момента в който посетителите получават нови прически. Кметове в цялата страна показаха благосклонност към митингите, само че все пак се намесиха. Някои театри бяха принудени да продължат акцията си навън, а други получиха публично предизвестие.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР