Над 70% от българите казват, че някога са приготвяли или

...
Над 70% от българите казват, че някога са приготвяли или
Коментари Харесай

Галъп: Българите все още предпочитат домашна ракия и да простират на балкона


Над 70% от българите споделят, че в миналото са приготвяли или постоянно употребяват зимнина, в това число туршия, лютеница, компоти и други Изглежда, че модерният метод на живот в огромните градове, характеризиращ се с опцията да се сдобиеш с всичко належащо на една ръка разстояние в кварталния супермаркет, не е заличил обичайното за българите подготвяне на артикули за зимата.

Изводите са от изследване на "Галъп интернешънъл " по отношение на актуалния портрет на българина.

В избрани случаи използването на домашно приготвени артикули даже е мощно желана пред тези, създадени под държавна регулация. 66% от запитаните споделят, че избират, в случай че пият ракия, тя да е домашна, а не купена.

Над 60% от българите настояват, че или отглеждат плодове и зеленчуци и домашни животни за персонална консумация, или имат близки и познати, които го вършат.

 Снимка: Галъп интернешънъл

Оказва се, че за 77% % от запитаните българи сушенето на облеклата на балкона остава главен вероятен или желан способ, макар противоречивия резултат върху естетиката на фасадите и градския пейзаж.

Впечатление прави и фактът, че за повече от две трети от участниците в проучването събуването на обувките у дома е от огромно значение - 71% дават отговор, че когато имат посетители, биха предпочели те да влязат в къщи, едвам откакто се събуят.

Традицията обаче е „ победена “ от напредъка, в случай че се съди по отговорите на въпроса за домашните поправки. 55% от участвалите в изследването декларират, че изказванието „ избирам самичък да се оправям с домашните поправки “ не се отнася за тях. 41% обаче към момента избират да разчитат на себе си, а не на експерти.

Очаквано по-младите, хората в по-големите обитаеми места и с по-високи приходи са тези, които са по-далеч от обичайните привички и усети.

Разлики има и в метода, по който жителите на дребните обитаеми места и регионалните градове и столицата дават отговор. Отново дяловете на позитивните отговори във връзка с обичайни за бита ни действия са към и над половината без значение от обитаемото място.

Що се отнася до София болшинството от жителите са изоставили развъждането на животни и растения и осъществяването на ремонтите независимо, само че не и приготвянето на зимнина, използването на домашна ракия или простирането на облеклата на терасата.

Проучването на "Галъп интернешънъл " е извършено в интервала 4-10 септември измежду 802 души над 18-годишна възраст.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР