Над 69 милиона лева е проектобюджетът на Община Марица за

...
Над 69 милиона лева е проектобюджетът на Община Марица за
Коментари Харесай

Над 69 милиона лева е проектобюджетът на Община Марица за 2024 година

Над 69 милиона лв. е проектобюджетът на Община Марица за 2024 година Това стана ясно по време на Общественото му разискване, на което участваха общински съветници, кметовете на обитаемоте места, представители на бизнеса и Неправителствени организации. Финансовата рамка е увеличена с повече от 10 милиона лв. спрямо миналата година. Сред целите в програмата за ръководство на Община Марица са повишение виталния стандарт, основаване на удобни условия за развиване на бизнеса и привличане на вложения, създаване на модерна инфраструктура и привлекателна витална среда, както и на съвременни условия на обучение.  
Прочетете още
„ Не разделяме обитаемоте места на огромни и дребни. Бюджетът е образуван по този начин, че да следва предпочитаните планове, показани от кметовете “, съобщи кметът Димитър Иванов. Той посочи, че най-вече средства са планувани за асфалтиране на улици за всички селища в общината – близо 3 170 000 лв.. Повече от 1 милион и 300 хиляди лв. са планувани за поправки на общински здания. Ще бъдат актуализирани читалищата в Калековец, Трилистник, Костиево, Маноле, Ясно поле, ще бъдат осъществени поправки на оградите на гробищните паркове в Калековец и Скутаре, както и на покрива на здравната работа в Труд и Скутаре. Ще бъде осъществена реорганизация на пенсионерския клуб в Труд, както и създаване на термоизолация в кметството на Крислово и замяна на покрива на общинската постройка в Царацово. Планирани са повече от 400 хиляди лв. за кухненските блокове в детските градини в Трилистник и Царацово, за замяна на настилката в забавачката в Граф Игнатиево и за ремонт на външната тераса в ДГ „ Пролет “ в Рогош. Предстои ремонт и на покрива на ОУ „ Св. Климент Охридски “ във Войсил.  

Предвидени са средства за подсилване дигата на река Аврамица, която преди година и половина след проливни дъждове застрашаваше да наводни къщи в Скутаре. 

Заделени са близо 500 хиляди лв. за планиране на улици, на отводнявания, на общински здания. „ За да аплайваме по стратегии и с цел да осъществяваме капиталови планове е належащо планиране, което лишава доста време за съгласувания с институции, като Регионална инспекция за опазване на околната среда, ВиК, ЕVN, НКЖИ, Областна администрация и други Но сме уверени, че ще създадем по-добри условия за живот на жителите на общината, като сме планували планове във всички обитаеми места “, разяснява Димитър Иванов. Той добави, че са заделени към 200 хиляди лв. за създаване на нови детски площадки.

В Община Марица ще започва и построяването на три стратегически инфраструктурни плана, които ще обезпечат по-добра връзка на жителите и ще покачат бизнес средата в района. 

По време на разискването на бюджета стана ясно, че Общински съвет Марица ще предава съвещанията си и тези на комисиите, като отделя финанси за цифровизация на процеса, в осъществяване на признатите промени в Закона за локалното самоуправление и локалната администрация. „ Щом е закон, ще го осъществим, само че би трябвало да има средства от страната, тъй като по-малките общини мъчно ще се оправят “, разяснява Димитър Иванов. Той добави, че е обезпечено финансиране за улично осветяване във всички обитаеми места в общината.  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР