Над 67 милиарда лева са депозитите на българите в края

...
Над 67 милиарда лева са депозитите на българите в края
Коментари Харесай

Държим 67 млрд. лв. в банките и инвестираме в имоти - има и други начини да събудим финансите

Над 67 милиарда лв. са депозитите на българите в края на февруари. Каква е културата на вложение на българите? " Инвестициите дано не се схващат като пазаруване на неподвижен парцел. Това е доста сериозна сума, не е настояща инвестиция. Инвестицията може да е със напълно по-малка сума. С 5-10 хиляди лв. може да се купят акции или облигации със напълно естествена годишна рентабилност. Никой не гони над 100-200 хиляди лева обороти, с цел да има някакъв приход ", разяснява финансовият съветник доктор Пламен Иванов в " България заран ".

Той предизвести, че в моментните условия на затруднени доставки може да се отсрочи завършекът на градежа, изобщо да не бъде приключен или да се окажете притежатели в прогнозируем във времето план.
" Цените са на възможен връх сега. Част от манталитета на българина е да има парцела, в който живее, и парите му да са в банката. Нужно е за стопанската система тези пари да са живи. Голям % от годишния вътрешен артикул стои по банките. В банките тези пари не са изядени от инфлацията, само че не носят никаква рентабилност. В държавни скъпи бумаги ще ви носи към 2,5% рентабилност на година ", изясни доктор Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Най-широката инвестиция на пазара сега е крипто. Трябва обаче да внимаваме за нелицензирани медиатори, които продават финансови принадлежности.
" Инвестиционните медиатори в България са в лист. Предлага се необятна гама от европейски и даже американски фондове. Можете да инвестирате даже в Twitter. В Българската фондова борса растежът е над 600%. Търсенето се усилва, главните вложители са младежи, които съумяват да осъществят рентабилност ", сподели още финансовият съветник.

По думите му в България огромната спънка пред вложителите е голямата администрация. Нямаме задържане на капитали вътре, означи Иванов.
Според него част от европарите по Плана за възобновяване ще изчезне, само че въпреки всичко в стопанската система ни ще влезе голяма сума, а бизнесът ще потръгне.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР