Над 65 000 артикула за автомобили са продали в чужбина

...
Коментари Харесай

eBay стартира у нас академия за търговци на авточасти


Над 65 000 продукта за коли са продали в чужбина български търговци в eBay през 2021
(снимка: eBay)

Платформата за е-търговия eBay започва стратегия, ориентиран към българските дребни и междинни предприятия, които продават автомобилни елементи и аксесоари. Тя включва Академия за търговци на авто- и моточасти и аксесоари, както и самодейност за извънредна поддръжка eBay Growth.

Проектът е ориентиран към разпространение на българските търговци на авточасти и аксесоари измежду близо 150 милиона купувачи от 190 страни. Академията е създадена особено за българския пазар и се състои от 5 онлайн сесии, водени от Стефан Ташев, дипломат на eBay в България, притежател на компанията за авточасти Тарос Трейд и деец в продажбите на eBay.

ще обхване всички положителни практики на платформата – от основаването на акаунт и качването на продуктите от инвентара до потреблението на инструментите за привличане на нови клиенти.

Класиралите се за присъединяване бизнеси, търгуващи с авточасти и аксесоари, ще получат достъп до стратегия за образование на български език, персонализиран бизнес проект и принадлежности за разгръщане на бизнеса в международен мащаб, решения в помощ на търговците на авточасти и аксесоари за автоматизирано основаване и качване на цялостен продуктов азбучник в eBay, документ за довеждане докрай на програмата, персонализирани препоръки и безвъзмезден абонамент за магазин в eBay.

За да се възползват от преимуществата на Академията, търговците е належащо да разполагат със 150+ продукта от категорията „ Авточасти и аксесоари ” за продажба, да попълнят формуляра за присъединяване на уеб страницата, да посетят всички лекции и да завършат сполучливо образованието.

Категорията „ Автомобилни елементи и аксесоари ” е една от най-силно развитите в eBay – през последната година размерът ѝ е повишен с съвсем 30% на бързо разрастващите се пазари, което се дължи на обстоятелството, че автомобилната промишленост беше мощно наранена от световния дефицит на чипове.

На фона на повишаването, за потребителите стана по-изгодно да ремонтират колите си
(снимка: eBay)

През 2022 година цените на новите коли се покачиха с 12%, а на използваните – с повече от 40%. Сега за потребителите е по-изгодно да ремонтират колите си и да купуват нужните за задачата елементи от комерсиалните платформи. По данни на eBay всяка секунда в Съединени американски щати се купуват по три автомобилни елементи, а в Обединеното кралство и Германия – по една автомобилна част.

В поддръжка на дребните и междинните предприятия, eBay дава безвъзмездни пакетни предложения за нови продавачи, които им оказват помощ да показват продуктите си, да привлекат нови клиенти и да развият бизнеса си.
още по темата
„ Нашите търговци от целия свят оферират извънредно необятна гама от нови и използвани коли, елементи и аксесоари. Затова взехме решение да влагаме в Академията и програмата за развиване на нови бизнеси на платформата, както и да обогатим съществуващото си портфолио с нови артикули от българския пазар ”, разяснява Джени Хюи, общоприет управител „ Бързо разрастващи се пазари ” в eBay.

Категорията „ Авточасти и аксесоари ” е една от водещите за eBay на българския пазар. През предходната година тя означи растеж от 13%, като българските търговци на eBay са продали общо 65 000 продукта за леки и товарни коли на купувачи от Германия, Обединеното кралство, Съединени американски щати, Италия, Франция и други страни, добави Хюи.

На компаниите, които не дават отговор на изискванията за присъединяване в Академията, eBay дава опция да се причислят към самодейност за извънредна поддръжка eBay Growth, планувана за половин година.

Търговците, които се записват в платформата за първи път и решат да оферират за продажба повече от 150 разнообразни продукта, могат да получат помощта на управител за персонално развиване на eBay в границите на идната година, безвъзмезден абонамент за Premium равнище на eBay Store за 3 месеца и услуга за автоматизирано качване на разгласи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР