Над 600 пожарникари, включително подкрепления от няколко европейски страни, подпомагани

...
Над 600 пожарникари, включително подкрепления от няколко европейски страни, подпомагани
Коментари Харесай

Над 600 огнеборци потушават три големи горски пожара в Гърция

Над 600 пожарникари, в това число подкрепления от няколко европейски страни, подпомагани от флота от водоразпръскващи самолети и хеликоптери, се борят с три огромни горски пожара в Гърция през днешния ден, два от които бушуват от няколко дни, оповестява Асошиейтед прес.
Голям пожар в североизточните региони Еврос и Александруполис, който се счита, че е лишил живота на 20 души, гори за девети следващ ден. Пожарът, един от най-големите единични горски пожари, регистрирани в миналото в страна от Европейския съюз, унищожи големи горски масиви и опожари домове в покрайнините на град Александруполис. Днес 295 пожарникари, седем самолета и пет хеликоптера се борят с него. Огънят е изпепелил 77 000 хектара (770 квадратни километра) повърхност и е имал 120 дейни огнища, заяви през днешния ден Службата на Европейски Съюз за ръководство на изключителни обстановки " Коперник ", която употребява сателитни изображения, с цел да даде картографски данни. В северозападните околности на гръцката столица Атина от няколко дни гори различен огромен пожар, който изпепели къщи и се популяризира в националния парк на планината Парнита - една от последните зелени зони край Атина. От пожарната работа оповестиха, че 260 пожарникари, един аероплан и три хеликоптера се пробват да овладеят пламъците.
Трети огромен горски пожар стартира през вчерашния ден на цикладския остров Андрос и през днешния ден към момента гори неконтролируемо. 73 пожарникари, два самолета и два хеликоптера потушават огнената буря. Предполага се, че е провокирана от гръмотевица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР