Над 600 лева бяха събрани от благотворителната продажбата на коледна

...
Над 600 лева бяха събрани от благотворителната продажбата на коледна
Коментари Харесай

В Монтана събраха средства за болно дете на благотворителена изложба базар

Над 600 лв. бяха събрани от благотворителната продажбата на коледна украса и свещи, направени от студио по изобразително изкуство „ Рениарт “, още при откриването на коледната галерия базар на Дружеството на художниците „ Тенец “ в Монтана.
Сумата, събрана от закупените детски изделията и част от средствата от продажбата на картини ще бъдат преведени в дарителска сметка в интерес на акцията " Заедно за Вили ", с цел да поддържа лекуването на онкоболно 4-годишно момиченце от Айтос, сподели при откриването на изложбата Таня Василева – учител на младите гении. Всички те получиха шоколад „ Дядо Коледа “ от кмета на Община Монтана Златко Живков, който участва на откриването на изложбата.
В обичайния зимен салон на сдружението на художниците вземат участие всички негови членове. Сред тях са добре познати създатели като Теодоси Антонов, Николай Пенков, Венелин Захариев, Георги Паунов – Паунеца. Разнообразни са жанровете и стиловете на показаните произведения – от керамика и папиемаше до маслена живопис и батик. 
Както сподели при откриването на изложбата ръководителят на „ Тенец “ Дончо Планински, тъпо ще бъде, в случай че тези произведения останат зад витрините на изложба „ Кутловица “. Те биха били прелестен коледен подарък, който ще сътвори неповторима атмосфера във всеки дом.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР