Над 60 търговци на плодове и зеленчуци от складовата борса

...
Над 60 търговци на плодове и зеленчуци от складовата борса
Коментари Харесай

Протест на търговци на плодове и зеленчуци от борсата в Кърналово

Над 60 търговци на плодове и зеленчуци от складовата борса в Кърналово стачкуваха против новата заповед на шефа на БАБХ от 8 юни, която ги задължава да заплащат пробите за проучването на всяка партида от стоките, внасяни най-вече от Гърция. Те упорстват за незабавна анулация на заповедта, която ги води до банкрут.

Мащабен митинг затвори зеленчуковата борса край петричкото село Кърналово, където се намират 60 склада за търговия на едро, съобщи БНР.

Четирима арестувани за пожара в зеленчуковата борса в село Кърналово

Недоволството е от новата заповед на БАБХ, влезнала в действие от 8 юни. Според нея търговците би трябвало да заплащат сред 420 и 620 лв. за проучване на всяка партида от импортираната от Гърция стока.

Докато не излязат пробите от единствената в страната лаборатория, търговците нямат право да продават стоката и тя се скапва, споделя Хубавена Асенова.

Фалит и загуба на работни места е резултатът от новите правила. Търговците на плодове и зеленчуци събраха недоволството си в подписка, която ще бъде изпратена до земеделския министър и премиера с гледище за незабавна анулация на заповедта на БАБХ. Те приготвят и народен митинг в столицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР