Над 60 сигнала за домашно насилие дневно постъпват на 112Средно

...
Над 60 сигнала за домашно насилие дневно постъпват на 112Средно
Коментари Харесай

Над 60 сигнала за домашно насилие дневно постъпват на 112

Над 60 сигнала за домашно принуждение на ден постъпват на 112 Средно над 60 сигнала за домашно принуждение на ден постъпват на незабавния телефон 112 . Това са оповестили от системата за незабавни повиквания по време на среща в Народното събрание преди дни, обвързвана с проблемите на дамите, жертва на принуждение. В рамките на срещата по покана на парламентарния ръководител Цвета Караянчева дамите от самодейността " Цвете за нея " са представители своите осем претенции за законови и други промени, с които да се лимитират жертвите на принуждение.


 
В предаването на Дарик " Реактивно " Албена Белянова от " Цвете за нея " разяснява предложенията на потърпевшите от принуждение дами. Едно от техните претенции е да има указател на позвъняванията на телефон 112, тъй като дами са алармирали за това, че позвъняванията им не се пазели в системата.
 
" На срещата беше шефът на 112, който увери, че няма такава опция да бъде укрит един сигнал . Информираха ни, че 63 сигнала дневно за домашно принуждение се получават на телефон 112. Проблемът, с който се сблъскват и 122, и органите на Министерство на вътрешните работи, е, че рядко се оказва подпомагане след подаване на сигнал, в това число и от хората, които са подали сигнала. Но това не е причина да не се мисли по какъв начин да се преодолее това. Защото доста постоянно става въпрос за боязън, който идва след осъзнаване. На срещата имаше хора, които в действителност горят в работата си. За страдание, резултатите демонстрират, че няма прогрес. А въпреки това, видяхме чиновническо безсърдечие в някои от присъстващите, за които жертвите на принуждение сме статистика и нищо повече ", разяснява Белянова.

 домашно принуждение iStock/Getty Images
" Случаите в последно време са за бити с тухли дами, с ножове , в някаква степен оскотяване, в някаква степен и тъкмо това възприятие за безотговорност.... Другото значимо е бездушието, което царува . Наблюдавам го в институциите, само че се следи и в обществото. Има нещо друго, което също е част от нашите оферти - случаи, в които обществените служащи споделят, че в събота и неделя не могат да дойдат и да окажат поддръжка, тъй като е отвън работното време. Насилието се случва непрекъснато. Тоест би трябвало да се намерения за метод, по който на децата, на дамите да може да бъде обезпечена денонощна поддръжка, а не да бъдат оставени сами ", счита Албена Белянова.-->
 
Тя добави, че заместник-министърът на вътрешните работи е заречен в дежурните екипи в полицията да има един служител на реда, който да е минал профилирано образование по проблемите за домашното принуждение , с цел да може да има съответна реакция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР