Над 60 руски заложници излежават присъди в затвори в Съединените

...
Над 60 руски заложници излежават присъди в затвори в Съединените
Коментари Харесай

Русия преброи над 60 руски заложници в затвори в САЩ

Над 60 съветски " заложници " излежават присъди в затвори в Съединените щати вследствие на " противозаконното гонене " в света на руснаци от страна на американските разследващи служби. Това съобщи съветският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин, представен от " Ройтерс ".

Изявлението му идва в миг, когато Вашингтон желае нова замяна на пандизчии с Москва на фона на спекулации за това кои пленници Русия може да пожелае да бъдат освободени при сходна договорка.

Вершинин не засегна вероятния обсег на такава замяна, само че съобщи: " Общият брой на съветските жители (в американските затвори), които в действителност са били взети за заложници, надвишава 60 ".

Той не показа доказателства, че присъдите на руснаците са били политически стимулирани или по различен метод несправедливи, само че открои общите антируски настроения в Съединените щати и означи, че това е неговото мнение.
 Русия и Съединени американски щати размениха търговец на оръжие и баскетболистка
Русия и Съединени американски щати размениха търговец на оръжие и баскетболистка

Бившият морски пехотинец Пол Уилън за в този момент остава в съветски арест

По-рано този месец Съединени американски щати освободиха о който излежаваше 25-годишна присъда, против, хвърлена в пандиза в Русия за закононарушения с опиати.

Американските медии оповестиха, че при същата замяна Русия е отказала да включи, деец от морската пехота на Съединени американски щати, наказан за шпионаж през 2020 година

Уилън отхвърля да е направил корист и Съединените щати обявиха, че са интензивно ангажирани в опитите да го освободят.

Според американските медии, в подмяна на Уилън Русия е поискала освобождението на Вадим Красиков, наказан за убийството на чеченски отстъпник в Берлин през 2019 година

Съобщава се, че немските управляващи са отказали да вземат участие в такава замяна.
 Русия се надява на замяна на пандизчии със Съединени американски щати
Русия се надява на замяна на пандизчии със Съединени американски щати

Комуникацията се реализира по специфични канали
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР