Над 60% от мерките в българския план за възстановяване и

...
Над 60% от мерките в българския план за възстановяване и
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Българският инвестиционен план е един от най-зелените

Над 60% от ограниченията в българския проект за възобновяване и резистентност са ориентирани към Зеления преход.

Това е доста значим принос на България в битката с провокациите, пред които е изправен Европейския съюз.

Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен на взаимния брифинг с бъларския министър председател Кирил Петков.

Тя показа формалното утвърждение на Брюксел за Българския проект за възобновяване и резистентност.

"Ще се веселя да видя нововъведения, които са основани и създадени в Европа. Знам, че в България се развиват доста новаторски планове, в това число в региона на сателитните технологии. За това обаче са нужни вложения и тъкмо затова сме тук през днешния ден ", разяснява фон дер Лайен.

По думите ѝ задачата на европейската самодейност Next generation EU е да приготви развиването на европейските страни за идващите генерации. Инвестициите в него обаче са обвързани с съответни промени, които всяка от страните в Общността би трябвало да извърши.

По думите ѝ България би трябвало да работи за диверсификация на енергийните си доставки, само че в това време да работи за чиста и устойчива сила.

"Зарадвах се да видя, че в българския проект е подложен мощен акцент върху децата и тяхното обучение ", сподели още ръководителят на Европейската комисия.

Урсула фонд дер Лайен изрече признателност на България и на българите за поддръжката, която страната ни оказва на украинските бежанци.

"Одобрението на Плана за възобновяване и резистентност отваря вратата за вложения в размер на над 10% от българската стопанска система ", съобщи министър-председателят Кирил Петков.

Като цели той очерта диверсифицирането на енергийните доставки, промени в правосъдната система и антикорупционната комисия, смяната в метода на осъществяване на публичните поръчки, модернизацията на железопътния превоз, вложенията в образованието и нововъведенията.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР