Над 60 държави поискаха в специален документ, изпратен до СТО,

...
Над 60 държави поискаха в специален документ, изпратен до СТО,
Коментари Харесай

Над 60 държави призоваха: Спрете патентите за Covid-ваксини

Над 60 страни желаеха в специфичен документ, изпратен до СТО, отвод от отбрана на интелектуалната благосъстоятелност за ваксини против Covid-19 и други медицински принадлежности, до момента в който пандемията бушува.
Данни за документа показаха благотворителната организация " Лекари без граници " и неправителствената организация Knowledge Ecology International (KEI). KEI разгласява модифицирания текст, в който се упорства отводът да бъде уголемен и дългогодишен, написа английският вестник Guardian.
СТО не удостовери неотложно достоверността на документа, само че посланик, непосредствен до полемиките, удостовери, че той е същински и е публикуван до всички членове на СТО.
В този текст се споделя, че отводът би трябвало да обгръща всички медицински принадлежности за " предварителна защита, лекуване и наличие ", нужни за битка с Covid. В допълнение към имунизациите той би трябвало да включва лекуване, диагностика, имунизация, медицински произведения и защитно съоръжение, дружно с материалите и съставените елементи, нужни за тяхното произвеждане.
Документът също по този начин декларира, че отводът би трябвало да продължи " минимум три години " от датата на влизане в действие, след което Генералният съвет на СТО би трябвало да дефинира дали може да бъде анулиран или би трябвало да бъде удължен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР