Над 6 милиона тона се очаква да е реколтата от

...
Над 6 милиона тона се очаква да е реколтата от
Коментари Харесай

Земеделският министър очаква над 6 млн. тона реколта пшеница

Над 6 милиона тона се чака да е реколтата от българска пшеница тази година и това е над междинния рандеман, разгласи министърът на земеделието Кирил Вътев по време на първата беритба в русенския район.

България е направила експорт на над 4 милиона тона пшеница през предходната година в над 30 страни по света, заяви министърът на земеделието Кирил Вътев. Около 30% е повече зърното в складовете спрямо минали години, а на срещата в Брюксел с министрите на земеделието на европейските страни е станало ясно, че ще продължи вносът на земеделска продукция от Украйна.

„ Трябва да приемем украинската, освен зърнено-житна продукция, а изобщо земеделска продукция като даденост и да се приспособяваме към тази даденост “.

Според министър Вътев при добра организация с комерсиалните ни представителства отвън Европейския съюз България би могла да завоюва от износа на пшеница:

„ В момента в министерството вършим мрежа от контакти с всички наши търговски аташета по света. Проблемът е, че, където досега сме създали контакт, страните към този момент са снабдени с на ниска цена зърно от Русия, обаче “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР