Над 6,4 милиона германци свалиха новото приложение за смартфони, с

...
Над 6,4 милиона германци свалиха новото приложение за смартфони, с
Коментари Харесай

Над 6,4 млн. германци свалиха приложението, с което ще проследяват носители на COVID-19

Над 6,4 милиона германци смъкнаха новото приложение за смарт телефони, с което ще наблюдават контакти носители на ковид, през първите 24 часа, през които потребителите получиха достъп до него, съобщи Ройтерс.

" Този мощен старт би трябвало да стимулира още повече жители да вземат участие, защото забавянето на разпространяването на ковид е отборна игра ", съобщи немският здравен министър Йенс Шпан , представен от ТАСС.

Приложението стана налична за потребителите през вчерашния ден. То може да бъде свалено от всеки консуматор на смарт телефон с операционна система Андроид (Android) или Ай Оу Ес (iOS), който има профил в немскоезичните версии на интернет платформите Google плей (Google Play) и Ап стор (App Store). Работата над основаването на приложението стартира при започване на април, напомня ТАСС.

Принципът на работа на приложението е следният: при включен Блутут предавател на смарт телефоните на потребителите, които, да речем, са се наредили на опашка в магазин, приложението ще съхранява информацията за запаметените устройства на другите хора от опашката и в случай че някой от тях се разболее от ковид , останалите ще получат автоматизирано уведомление за това.

Приложението бе създадено от концерните САП (SAP) и " Дойче телеком " (Deutsche Telekom), като са дейностите по основаването му бяха отделени към 20 милиона евро от федералния бюджет на Германия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР