Над 550 елитни български животни ще участват в 16-тото издание

...
Над 550 елитни български животни ще участват в 16-тото издание
Коментари Харесай

Представят над 550 елитни животни на Националното изложение край Сливен

Над 550 елитни български животни ще вземат участие в 16-тото издание на Националното животновъдно ревю. То ще се организира на 16 и 17 септември 2022 година, а хазаин на събитието ще еСливен, на изложбените площи до разклона за с. Мечкарево.
Организатор е Изпълнителната организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни иМинистерството на земеделието, с поддръжката на Държавен фонд „ Земеделие “.

Изложението ще бъде публично намерено на 17 септември от министъра на земеделието Явор Гечев и изпълнителният шеф на ИАСРЖ господин Георги Йорданов.

Най-многобройни ще са животните, които показват овцевъдството и козевъдството – 400 от 38 породи. Говедовъдството ще бъде показано с над 120 животни от млечни, месодайни и автохтонни породи. Биволите от породата „ Българска мурра “ също ще вземат влиятелно присъединяване.

Интерес за посетителите ще съставляват и класните селекции в коневъдството, които ще бъдат показани от 8 породи коне Източнобългарски кон, Дунавски кон, Плевенски кон, Хафлингер, Рисиста порода, Чистокръвна Английска порода, Арабска шагия и забележителната Ахал-Теке.

Традиционно за събитието ще забележим и породата „ Българско овчарско куче “. Разнообразието при зайци ще бъде обезпечено за ревюто от Земеделския институт и доста частни стопани.Освен експерти в сектора и фенове, добре пристигнали на изложбата са и най-малките гости, които е значимо да възпитаваме обич и почит към отглеждането на животни от най-млада възраст, безапелационни са уредниците.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР