Над 5000 педагози и училищен персонал са заявили желание за

...
Над 5000 педагози и училищен персонал са заявили желание за
Коментари Харесай

Около 25% от учителите в страната искат да се имунизират, скептицизмът остава

Над 5000 педагози и учебен личен състав са декларирали предпочитание за имунизация против ковид в София, което е една пета от работещите в бранша.

Точно в 8:30 ч. своята първа доза от имунизациите получиха няколко педагози от столични учебни заведения.

„ Ваксинацията беше спокойна, нямаше нищо притеснително. Всичко мина обикновено, усещам се добре “, показа Биляна Найденова, шеф на 170. СУ в Нови Искър.

„ Смятам, че това е виновният избор за всеки преподавател и всеки жител на обществото “, сподели Надя Ангелова, начален преподавател в 105. СУ "Атанас Далчев ".

Въпреки дадения образец, скептицизмът за имунизирането измежду учителите остава. Желаещите да се ваксинират по последни данни са към 25% в страната.

Според Надя Ангелова това се дължи най-много поради информация в обществени мрежи, която е недостоверна.

Само в понеделник са ваксинирани 162 души.

„ За мен това е значима задача, с цел да са спокойни учителите и децата да бъдат в учебно заведение, което е доста значимо “, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Общо в 15 лечебни заведения и медицински центрове има кабинети за имунизиране, като при нужда ще се разкрият още такива в ДКЦ-тата.

„ В София се довършва фаза 1, където останаха стоматолози, фармацевти, лекари, спомагателен личен състав “, заяви шефът на СРЗИ Данчо Пенчев.

Първите дози от препарата на "АстраЗенека " ще дойдат доникъде на месеца.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР