Над 5000 деца от 26 общини в страната, организирани от

...
Над 5000 деца от 26 общини в страната, организирани от
Коментари Харесай

1000 деца с първи удари в бадминтона през 2020 г.

Над 5000 деца от 26 общини в страната, проведени от 35 клуба са създали първите си стъпки в бадминтона, а 1000 са били те единствено през миналата година макар ограничавания, наложени от противоепидемичните ограничения.

Програмата " Децата и бадминтона ", която се финансира от Министерството на младежта и спорта (ММС) започва през 2017 година, като досега са отпуснати общо 250 000 лева за реализирането на плана. Целта е да бъдат основани подобаващи условия и благоприятни условия за разпространение на спорта измежду подрастващите. Българската федерация по бадминтон (БФБ) отпред с Володя Златев регистрира съществени резултати.

Володя Златев благодари на министър Красен Кралев от името на клубовете по бадминтон за помощта, която получават от ММС. Средствата за 2021 година по Програмата за развиване на спортните клубове, са увеличени двойно . Златев означи, че клубовете не са получавали сходно внимание от над 20 години.

Тази година София ще бъде хазаин на Световната купа по бадминтон . Надпреварата ще се организира през първата седмица на октомври с присъединяване на състезатели от близо 40 страни. ММС подкрепя организацията на шампионата с 50 000 лева

През 2021 година родният БФБ ще означи своята 55-та годишнина, като по този мотив и в символ на признателност за поддръжката, която ММС оказва на българския бадминтон, Володя Златев връчи на министър Кралев икона на Пресвета Богородица Троеручица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР