Над 500 родители, ученици и учители от Силистра са готови

...
Над 500 родители, ученици и учители от Силистра са готови
Коментари Харесай

Силистренци са готови за протест заради училище и общежитие в лошо състояние

Над 500 родители, възпитаници и учители от Силистра са подготвени на митинг поради отвод от финансиране за ремонт на две здания. Това са главно учебно заведение „ Отец Паисий ”, чийто финален ремонт е юридически през 1992 година, и средношколското общежитие, което пък не е ремонтирано от построяването му преди 60 години.

„ Недоволството у нас се породи от обстоятелството, че планът е извоюван, от което ние бяхме извънредно щастливи. Мислехме, че децата ни ще получат качествена просветителна среда, мотивираща, която ще даде резултати. След това разбрахме, че има някакъв проблем и ремонтът е отхвърлен ”, показва за Нова майка на възпитаник. Родителите са стартирали подписка, която ще изпратят в Министерството на образованието. По думите им в постройката на учебното заведение има плесен, който децата дишат всекидневно.

Най-старото учебно заведение в Силистра е строено сред 1932 и 1935 година, уточни сегашния му шеф. По думите на Илиева покривът е мощно злепоставен и се нуждае от главен ремонт. Същото било положението и на носещи колони, което било рисково за пребиваващите в образователното заведение.

Средношколското общежитие „ Младост ” има потенциал за настаняване на 190 възпитаници, само че сега е дом за едвам 126. Причината, по думите на шефа му, е неприятното положение на някои от стаите.  

Проектът е за 8 млн. лева Парите обаче не са отпуснати поради санкция от 1500 лева „ Проблемът е в МОН. Той може да бъде решен с едно съглашение, което към този момент пуснахме ”, сподели кметът на Силистра Александър Сабанов. Общината е почнала и каузи след отхвърли на институцията да финансира ремонтите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР