Над 50 състезателиот клубове в страната участваха в турнира по

...
Над 50 състезателиот клубове в страната участваха в турнира по
Коментари Харесай

Над 50 състезатели участваха в турнира по вдигане на тежести в памет на Величко Чолаков

Над 50 състезателиот клубове в страната участваха в шампионата по повдигане на тежести в Смолян в памет на Величко Чолаков.  Турнирът няма спортен темперамент, а е спортно събитие, отдадено на шампионския дух на Величко, съобщи пред Българска телеграфна агенция Костадин Грозданов, треньор на смолянските щангисти и някогашен ментор на Величко Чолаков.

Това е четвъртото издание на  турнира  в памет на Величко Чолаков – Железния  и се организира в спортната зала, носеща неговото име.  Включиха се щангисти от Сливен, Хасково, Русе, Сопот, Асеновград и Смолян.  Сред гостите на спортното събитие бяха  Лъчезар Кишкилов, Златан Ванев, Милка Манева, Йорданка Апостолова, Елена Маджарова, родственици, близки и другари на Величко. Все повече състезатели демонстрират интерес да се включат в шампионата като жест в памет на Величко,  допълни Грозданов. Според него задачата на уредниците не е съревнование, а да се показват младите гении от клубове от страната, които са се показали добре през годината.  Всички участници ще бъдат наградени  с настолен часовник с лика на Величко Чолаков.  За най-малките щангисти на към 10 – годишна възраст, присъединили се в спортната демонстрация, щангистът от супертежка категория е прочут единствено от разказите на треньори и състезатели.

Турнирът се провежда от смолянския клуб по щанги и Община Смолян. Клубът е в тежко положение във връзка с треньорските фрагменти след гибелта на Величко през 2017 година, съобщи Костадин Грозданов. Той извършва треньорските функционалности без възнаграждение,  верен на смолянската школа в щангите. Грозданов е треньор от 49 година, а измежду възпитаниците му са първенците  Величко Чолаков, Даниела Керкелова, Милка Манева, Йорданка Апостолова, Елена Маджарова, Валентин Саров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР