Над 50 минути мъка и после лежерна разходка. Така можем

...
Над 50 минути мъка и после лежерна разходка. Така можем
Коментари Харесай

Лудогорец разби бистришкия бетон със спорен гол и смля Витоша

Над 50 минути тъга и след това безгрижна разходка. Така можем да определим мача на Лудогорец с новобранеца Витоша Бистрица в Разград. Домакините разрушиха непретенциозния си противник с 3:0, като имаха усложнения единствено до първия гол, а след това си поиграха като котка с мишка.

Той падна след 53 минути игра и въпреки да беше противоречив поради подозрения за засада, беше изцяло подобаващ, с оглед представянето на двата отбора на терена. Клаудиу Кешеру беше неговият създател, а след това асистира за попаденията на Върджил Мисиджан и Густаво Кампаняро за удобния триумф.

За това развиване спомогна и аленият картон на Даниел Кутев от състава на гостите, който си изкара две публични предизвестия единствено за 17 минути с безумни нарушавания. "Тигрите " не поглеждаха към вратата на противника и в цялостен състав, а камо ли с човек по-малко и всичко рано-рано завърши за тях.

Мачът стартира с предстоящ напън на Лудогорец, както в действителност протече и целият мач. Но макар по-голямото притежаване на топката и непрестанните офанзиви, разградчани срещаха компликации да преодолеят гъсто наблъсканата в наказателното си поле защита на съперника.

Най-често на стрелкова позиция първоначално се озоваваше топреализаторът на домакините Клаудиу Кешеру. Той имаше два рискови изстрела към вратаря Михаил Иванов, само че те или не намираха очертанията на вратата, или стражът се намесваше уместно.

Първият прецизен изстрел в мача пристигна в 15-та минута, когато капитанът на първенците Светослав Дяков стреля от границата на наказателното поле, само че отново вратарят на "тигрите " беше на мястото си.

Лудогорец продължаваше да нападна безкрайно, само че някак се късаше нишката при последния пас. Изстрелите на Кешеру, Жуниор Кишада, Вандерсон и Дяков пък бяха извънредно неточни или прекомерно слаби, с цел да затруднят Иванов.

В края на полувремето "орлите " подвигнаха внезапно оборотите и вратата на противника им се трансформира в стрелбище. В 36-та минута изстрел на Кишада мина на сантиметри настрана от вратата, а три по-късно пристигна може би най-чистото състояние за домакините.



Тогава първо Кешеру стреля, само че бранител мазета, а при добавката ударът на Дяков беше избавен от вратаря. В 41-та минута беше анулиран и гол на Лудогорец. Тогава Лукас Саша опита нещо приблизително сред удар и центриране, а топката се озова у Кешеру, чийто удар прониза мрежата, само че съдиите анулираха попадението поради засада.

Румънецът бурно стачкува против това решение, за което получи и жълт картон. Съдийската бригада обаче беше безапелационна, че има нарушаване на правилника и това попадение не беше прието.

Точно преди почивката пристигна още един страховит късмет за разградчани. Тогава два поредни удара в очертанията на вратата насочиха Жуниор Кишада и Върджил Мисиджан, само че с голяма пъргавост Иванов избави и двата изстрела.



След почивката последва още по-масиран напън на Лудогорец. Витоша беше пъхнат в наказателното си поле и едвам удържаше напора на противника. И в последна сметка капитулира в 52-та минута.

Тогава Клаудиу Кешеру разруши бетона на "тигрите ". Във въпросната обстановка Върджил Мисиджан беше изведен зад отбраната, като останаха подозрения за засада, само че реферите не подвигнаха такава. Холандецът стреля, вратарят мазета, само че топката стигна до Кешеру. Ударът му в началото беше избит, само че при добавката към този момент всичко свърши - 1:0.



Малко по-късно пък разградчани бяха ощетени от рефера. Лукас Саша беше арестуван в наказателното поле от Николай Христозов и имаше чиста дузпа, само че реферът не я даде. Това обаче не избави "тигрите " от още попадения в мрежата им.



Донякъде за това спомогна и доста глупавата постъпка на Даниел Кутев, който си изпроси два жълти картона за 17 минути, като изключително второто му нарушаване беше брутално. Така той беше изпъден в 62-та минута и всичко свърши.



Само две минути по-късно домакините удвоиха преднината си. Тогава Лукас Саша центрира отдясно, Клаудиу Кешеру отклони с глава за Върджил Мисиджан на лявата греда и непокритият холандец щеше да скъса мрежата за 2:0.



Точката на разногласието беше поставена дефинитивно в 68-та минута. Тогава отново Кешеру отигра майсторски и спря топката с пета към Густаво Кампаняро, който щеше да скъса мрежата с мощния си шут за 3:0.



До края на мача събитията утихнаха и той просто се доиграваше. Лудогорец поспести и малко сили, предвид на тежката си стратегия отсега нататък. Витоша пък беше безпринципен през целия мач, подобен остана и след третото попадение.

Момчетата на Костадин Ангелов не направиха нито една смислена офанзива за целия мач и тактиката им с опълчение да измъкнат нещо не сработи по никакъв метод, като справедливо бяха разгромени, а нямаше да е несправедливо да отидат и на по-тежка разлика.

В последна сметка Лудогорец победи с 3:0 и резервира задатъка си от четири точки на върха пред ЦСКА, като към този момент има 42. Витоша остава на дъното със единствено три скромни точици и към този момент очевидно се е настроил в очакване на баражите за оцеляване.

Ето и съставите на двата тима:

Лудогорец: Хорхе Броун, Александър Василев, Лукас Саша, Георги Терзиев, Рафаел Форстър, Светослав Дяков, Густаво Кампаняро, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Жуниор Кишада, Клаудиу Кешеру;

Резерви: Ренан дос Сантос, Натанаел, Игор Пластун, Козмин Моци, Яцек Горалски, Жоао Пауло, Джоди Лукоки;

Витоша Бистрица: Михаил Иванов, Йордан Върбанов, Кристиан Узунов, Румен Гьонов, Четин Садула, Радко Мутафчийски, Петко Цанков, Николай Христозов, Пол Отофе, Даниел Пеев, Ивайло Лазаров;

Резерви: Николай Радев, Кристиян Кочилов, Ангел Стоянов, Георги Амзин, Даниел Кутев, Тодор Гочев, Михаил Петров.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР