Над 50 души се събраха пред Съдебната палата в Пловдив

...
Над 50 души се събраха пред Съдебната палата в Пловдив
Коментари Харесай

Протестът на почернената майка: Ще взема автомат и ще избия ...

Над 50 души се събраха пред Съдебната палата в Пловдив тази заран, с цел да изразят несъгласието си с решението Иво Даскалов-Лудия, предизвикал мелето с три жертви на Околовръстното, да бъде освободен под парична гаранция от 20 бона.

Скандалната, съгласно протестиращите, смяна на мярката би трябвало стремително да бъде анулирана. Някои разясниха, че случилото се точно на Великден не е случай, а напряко преднамерено ликвидиране.



На митинга участваха почернени близки, родственици и другари на починалите, както и членове на фамилиите им.

Сред починалите е и някогашният служител на реда Николай Иванов. На място беше неговият кум и кръстник на детето му. " Николай постоянно е бил порядъчен водач. Винаги е бил с колан, в никакъв случай не си е разрешавал да нарушава разпоредбите. Сигурен съм, че не е карал с превишена скорост. А Иво Даскалов - знам, че е осъждан два пъти. Познат е като човек, който продава неразрешени субстанции. Не знам дали има чадър над него, само че сигурно има на хората в кръга към него ", разяснява той.



Мнение изрече и юристът Атанас Бояджиев. Според него този случай основава казус, който юристите ще употребяват, с цел да променят ограничения. " Настъпили са трагични условия, има налице гибел на трима души, незадоволително информация и затъмнение по отношение на този проблем. Трагедията е огромна, не трябвашеда се трансформира мярката ", разяснява той.

На въпрос дали съгласно него има чадър над Иво Даскалов, Бояджиев уточни, че не може да твърди сходно нещо, само че несъмнено има условия, които са неразбираеми. " Надявам се мярката да бъде изменена след спонтанния митинг ", добави Бояджиев.



През цялото време майката на единия от починалите - 38-годишният Радослав Усков, ридаеше на стълбите. На няколко пъти тя влезе в битка с охранителите, защото искаше да влезе в Съдебната палата, само че не бе позволена. Наложи се да бъде извикан и медицински екип, с цел да ревизира положението й, само че тя не пожела.



" Сине, всичко имаше. Сега трябваше да си живееш, мамо. Защо отиде при този глупак? Защо се унижи толкоз? От какво беше лишен? Нали ми даде обещание да ме чакаш на аерогарата, а аз тебе те чаках пред моргата, мамо. Никой не ми оказа помощ. В България мозъците на хората са ги промили. Защо оня глупак ти взе ключовете за колата? Защо ги даде на този палач? ", нареждаше почернената майка на стълбите на съда.

Междувременно приканваше съдии, прокурори и служители на реда, ангажирани със случая, да се яват начело.

" Ще взема автомат и ще ви избия! Излезте на открито! Излезте вънка. Прокурорката за какъв брой се продаде? Ще убия убийците. Къде е полицията? Убийте ги всичките! Щом 20 000 лева коства човешкия живот, убийте ги! Аз имам пари, богата съм. Ще платя по 20 000 лева на тях и на децата им. Да излезе тая никаквица, главата на която е цялостна с мухи. Ще те разчекна, никаквице, на всички места ще ти навра парите, които си взела. Нямам думи ", крещеше тя.

През цялото време нейният брачен партньор и снаха й я успокояваха и убеждаваха да престане.

Снахата Диляна, която остана сама с 13-годишно дете, сподели пред медиите: " Въпреки всичко, дано съдиите да бъдат хора. Всеки да си получи заслуженото. Кой ще размени бащата на моето дете? Аз съм очевидец, че Иво Даскалов е пил преди да кара. Нека просто поради детето да си понесе наказването. Искаме най-тежкото наказване, това би било правдивост ".

" Убиха го, не почина ", сподели бащата на умрелия в злополуката Радослав.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР